Participació en aplecs i festivals (Des de 2010 a 2013)

2010

Fireta Sant Antoni, "XXVII Aplec de Danses" de la Fireta 2010. Dies 15, 16, 17 de gener (2010).
-La fira de Sant Antoni, és una manifestació festiva típicament murera del mes de gener, en la que es desenrotllen activitats culturals com a mostrari de la tradició i el quefer autòcton, en la que podem delectar-nos amb diferents activitats entre les que destaquen la música i la dansa.
-Enguany 2010, comptem en el nostre "XXVII Aplec de Danses", del dia 17 de gener a les 11'30h. amb la visita dels Grups de Danses d'intercanvi: Associació de Cors i Danses "Fermento", de Valdepeñas (Ciudad Real) i El Grup de Cors i Danses "Magisterio" d'Albacete, els quals ens mostraran el seu folklore, donant a conéixer manifestacions culturals vingudes d'altres terres, ballant i tocant junt als grups Baladre i la Xafigà de Muro.
Dissabte 16 de gener
12.30h: S'interpretarà l'himne del Tio Pep, amb el Cor Parroquial, el Cor de l'Associació de Pensionistes UDP "Penya el Frare", la Rondalla del Grup Baladre, la Lira i la Xafigà a la Placeta Molina. A continuació, inauguració oficial del mercat, amb el pregó dels personatges.
19.00h: Concert de La Xafigà, amb l'entrega del VI premi de composició per a dolçaina i percussió. (Centre Cultural).
-A l'acabar, tindrà lloc la dansada popular, des del Centre Cultural Polivalent fins a la Plaça de l'Església.
Diumenge 17 de gener
09.00h: Despertada a càrrec del Grup de Dolçainers La Xafigà.
11.30h: XXVII Aplec de Danses, des de la Plaça Molina fins la Plaça del Matzem.
-actuació dels grups:
*Associació de Cors i Danses "Fermento", de Valdepeñas (Ciudad Real)
*El Grup de Cors i Danses "Magisterio" d'Albacete.
*Grup de Danses Baladre i La Xafigà.

2010

La Rondalla Baladre va participar en la FESTA DE COMIAT DE L'ANTIGA CASA DE L'ASSOCIACIÓ CULTURAL EL BASSOT DE BURJASSOT, el 27 febrer de 2010 a les 20h.
L'Associació Cultural Bassot es muda de casa i deixa la que durant 15 anys ha sigut la seva seu al c/Bisbe Muñoz 52 de Burjassot i es trasllada a una altra casa ben bonica al c/Pablo Iglesias per a seguir amb totes les activitats (i algunes més) que fins ara es desenvolupava. Per això l'associació Bassot convida a participar als nombrosos grups musicals que per allí han passat al llarg d'este temps, entre els quals està el nostre Baladre que ho va fer interpretant algunes cançonetes de les nostres comarques
en la festa del dia 27 de febrer a Ca Bassot (Bisbe Muñoz) per dir-li adéu a la casa.
La idea dels socis del Bassot va ser
que per aquell dia, la festa començara de vesprada, allà les huit. Va haver menjar per tot el que es va  acostar per allí, (preparat pels socis i sòcies del Bassot) i l'equip de so va estar disponible per a tots aquells que varen voler tocar i cantar alguna cosa.

2010

La secció infantil del Grup de Danses Baladre va participar al "2on. Aplec Infantil de Danses d'Alcoi", l'1 de maig del 2010.
El grup d'iniciació de Baladre va participar en la segona edició de l'aplec infantil de danses de la ciutat d'Alcoi el dia 1 de maig del 2010 a les 19'00h en la Plaça de Dins. Este aplec es va englobar dins dels actes de les "20és. Jornades Culturals" que van des de l'1 al 8 de maig del 2010. Varen participar les escoles dels grups de dansa de: "Sant Jordi d'Alcoi", "Baladre de Muro", "La Trena de Sant Joan", "El Carrascal d'Alcoi", "Sagueta Nova de Biar". Tot això organitzat pel Grup de danses Sant Jordi d'Alcoi i amb la col·laboració de l'ajuntament d'Alcoi i "de Fil de Vint".

2010

El Grup de Danses BALADRE, va participar a les festes de Moros i Cristians de Muro en honor a la Mare de Déu dels Desemparats, el dissabte 8 de maig del 2010.

Amb motiu del càrrec d'Abanderats cristians de la filà els Maseros de Muro, el grup Baladre va participar al "Boato" d'aquesta filà, realitzant unes danses tradicionals durant el recorregut de l'entrada cristiana que van adornar i enriquir la vistositat d'este acte fester.

2010

El Grup Baladre va participar en l'edició 2010 del Festival Internacional Herrien Jaialdia de Getxo (País Basc), convidats pel grup: "Itxas Argia Dantza Taldea", els dies 14, 15 i 16 de maig de 2010.
Baladre va participar en les festes locals en honor a Sant Isidre en Getxo (País Basc), invitats pel grup "Itxas Argia Dantza Taldea", el dia 15 de maig a les 21'00h, realitzant una actuació conjunta dels dos grups, compartint les diferents músiques i balls de les nostres distintes cultures. El grup de Getxo, també ens va acompanyar a recórrer la zona i vam tindre l'oportunitat de conèixer la seua ciutat i el centre de Bilbao. El grup "Itxas Argia Dantza Taldea", ens tornarà la visita al gener del 2011 amb motiu de la nostra tradicional Fireta de Sant Antoni, mostrant al nostre poble les seues costums i tradicions el dissabte dia 22 de gener a les 19'00h en el Centre Cultural Polivalent de Muro i el diumenge dia 23 participant junt a Baladre i La Xafigà del 27 Aplec de Danses de la Fireta de Sant Antoni.

2010

El Grup Baladre i La Xafigà de Muro, participen en les Danses de Muro a la Plaça del Palau del 1 al 5 de juny de 2010.
Sabem qui som, per què sabem d'on venim. I esbrinem el futur a palpentes.
     Quan enguany , la Plaça del Palau es torne a mudar de festa i el carrer faça olor a timó i a espígol, moltes més coses acudiran a eixa crida. Molts murers es vestiran amb les millors gales a l'estil dels seus majors i acudiran davant els taulellets del Santissim per enllaçar la tradició amb el present. Quan les dolçaines vinguen a omplir l'aire del só de la Dansà i les postisses marquen el pas de la comitiva, acudirà també l'orgull de la memòria, dels majors que amb il·lusió ens van ensenyar a ballar allò que al mateix temps ells havien aprés dels seus majors. I nosaltres ho celebrarem amb alegria i amb l'esperança de saber fer-ne bon ús i de saber transmetre-ho amb un mínim de dignitat a les generacions venidores.

     La Festa, per ser plena, encetarà el mes de juny amb les dansetes als carrers de Muro i de dimarts a divendres tindrem l'oportunitat d'ensenyar els balls de Muro a tots. La nit de divendres, les albaes i rondes trencaran el silenci de la nit per anunciar que dissabte és el gran dia. I finalment, dissabte 5 de juny
des del Santíssim, començarà la Dansà que representa el poble de Muro i en la què pot participar tot aquell que vullga. I a la nit, per acabar la Festa, farem un sopar de faixeta a la plaça del Palau, i entre tots i amb l’ajuda del grup L’HORTA FOLK, farem festa mentre hi haja ganes. L’organització posarà la beguda i l’aperitiu, però cal emportar-se l'entrepà.
     En esta vida, si  s'ha de ser fidel a alguna cosa, hauria de ser com a mínim, a la teua terra, a la teua gent i al teu poble.
I l’essència del nostre poble torna a estar als carrers i és per a tots.

Vine a participar.


DANSES DE MUR0 2010
PROGRAMACIÓ:
Dansetes al Carrer

- Dimarts, dia 1 de juny

            C/ Joan Fuster

- Dimecres, dia 2 de juny

            Setla
  
- Dijous, dia 3 de juny

            C/ Advocat Senabre

Tots els dies començaran les dansetes a les 20.30 h.
S’avisarà el començament amb tres trons.
Després de les dansetes en cada carrer, soparet de veïnat.

- Divendres, dia 4 de juny

            Plaça del Palau a les 21 h.

    * En acabar el soparet de veïnat, adornament del carrer i la plaça.
    * A les 24 h. hi haurà Albades o Cançons de Ronda a càrrec de La Xafigà i Baladre. Passejarem pels carrers del poble cantant als balcons. Qui vullga que es vaja a alguna casa per sorprendre i dedicar una cançoneta a algú, s’ha d’inscriure amb antelació comunicant-ho a algun membre de Baladre o la Xafigà. 

Danses de Palacio

- Dissabte, dia 5 de juny

     *A les 19.30 h. i des de l’Estació, s’eixirà en cercavila cap al Palau de la Senyoria, amb l’itinerari següent: Estació, Central, Av. d’Alcoi, Sants de la Pedra, Placeta Molina, St. Blai, Plaça de l’Església, C. Major, Plaça de la Vila, C. Àngel, Plaça del Palau i La Gàbia.
     *Aproximadament a les 20.30 h i des del Santíssim, començarà la Treta de les balladores i la Dansada tradicional del carrer i plaça del Palau de la Senyoria de Muro.
     *Seguidament i en finalitzar la dansada, hi haurà soparet de faixeta a la plaça del Palau per a tots els que vullguen i l’Ajuntament posarà l’aperitiu i els refrescos.
     *Després, festeta per a tots amenitzada pel grup L’HORTA FOLK.
     Animeu-vos i participeu-hi, que de segur que ho passareu molt bé.

Organitza: Grup de Danses Baladre - Grup de Dolçainers Tabaleters i Escola la Xafigà -  Comissió de Veïns de Palacio.
Patrocina: M.I. Ajuntament de Muro, Regidoria de Cultura - Manufactures Alhambra, Guitarres Artesanes - Exma. Diputació d'Alacant. -Generalitat Valenciana.

2010

La secció infantil del Grup de Danses Baladre va participar en la: "Audició de Fi de Curs de l'Escola de Música Tradicional de la Xafigà de Muro", 18-06-2010. El grup d'iniciació de Baladre va participar junt amb l'Escola de Música de la Xafigà en la seua audició de fi de curs el divendres 18 de juny a les 20'30 h. En el Moll de l'estació de Muro. Dos alumnes de dolçaina i percussió de la Xafigà van interpretar la Magrana, (és un ball típic de corpus), amb el que els alumnes de dansa de l'escola de Baladre van participar en esta audició de fi de curs de l'escola de la Xafigà.

2010

Baladre participa al: "6é. Aplec de Danses dels Pobles de la Mariola", organitzat pel poble de Gaianes el 10-07-10.
Els grups de danses de la Serra Mariola, van acordar per unanimitat el portar avant el projecte de fer "L'Aplec de Danses de la Serra Mariola", amb caràcter anual i itinerant. Participen tots els pobles que estan a l'abast geogràfic d'aquesta serra de les comarques valencianes del sud i on cada poble fa una mostra de la seua dansada tradicional. El primer aplec es va celebrar a Alcoi el 17 de setembre de 2005.

Enguany 2010, el poble organitzador serà Gaianes, que ho farà dins dels actes commemoratius del 30 aniversari de la dansà.

VI Aplec de Danses de La Mariola (Gaianes 10 de juliol de 2010 a les 20'00 h.)
www.aplecmariola.com
HORARIS  I  PROGRAMACIÓ

      - 18.30h. s'obrirà el Centre Cultural JÚLIA PÉREZ  situat al C/ L'Hort, per organitzar la recepció, assistència i canvi de roba dels pobles participants.
     - 19.30h. es donarà la benvinguda a tots els pobles participants i eixirem tots des del Centre Cultural, en cercavila, seguits per l'Associació Cultural l'Esportí de Beniarrés, amb els seus Nanos i Gegants,  pels diferents carrers del poble (c. L'hort, plaça Major, c. Calvari, sant Francesc, placeta Font Nova i Mare de Déu de la Llum) fins arribar enfront de la piscina Municipal. Cada poble anirà amb la seua pancarta, i l'ordre serà el següent: Associació Cultural l'Esportí de Beniarrés,  Agres, Banyeres, Cocentaina, Muro, Alcoi, Planes, Beneixama, Bocairent, Biar, i Gaianes.
     - 20.00h. des de l'inici del carrer Mare de Déu de la Llum, començarà el “VI Aplec de les danses dels pobles de la Mariola”, amb l'ordre següent: Associació l'Esportí de Beniarrés, Agres, Banyeres, Cocentaina, Muro, Alcoi, Planes, Beneixama, Bocairent, Biar, i Gaianes. Les comitives recorreran tot el carrer de la Mare de Déu de la Llum i el carrer Carmen  fins arribar a la plaça Major.


-
       Quan tots els pobles hi arriben i en organitzar-se tots els grups al seu lloc indicat, el poble de Gaianes ballarà la seua dansà, tocada per la banda de música. Acte seguit es col·locaran tots els grups i es ballaran les últimes coples de la dansà de Gaianes.
-
       Al finalitzar, l'Ajuntament i el poble de Gaianes agrairà la presencia dels pobles assistents.
-
       Aprox. sobre les 22.00 h., després de canviar-se de roba qui ho desitge, a la pista Poliesportiva hi haurà un soparet (cal portar tiquet).
-
       A continuació, hi haurà un sarau on tocarem, cantarem, ballarem i farem festa, fins que hi haja ganes.

2010

Baladre va participar als actes de "l'Estiu Cultural i Festes Patronals del Poble de Planes 2010" el divendres 30 de juliol a les 21h.
L'estiu cultural de Planes que va començar enguany 2010 el dia 18 de juliol, va precedir a les festes patronals de la Vila de Planes, finalitzant eixe any el 14 d’agost. La rondalla Baladre va participar en estos actes festius el divendres dia 30 de juliol a les 21h. així com també els balladors (no més els homes) de Baladre, que varen acompanyar les balladores del grup de danses "La Baronia de Planes", omplint i donant més vistositat a estos actes festius; també varen participar el grup de xiquets i xiquetes de Planes, representant entre tots una mostra de balls populars de les nostres comarques. L'acte es va obrir a les 20'30h amb una cercavila protagonitzada pel grup de Dolçaines La Burbaca de Planes, tot seguit a les 21h. al carrer Bisbe R. Sanus va tindre lloc l'actuació del Grup de Danses i Grup de Xiquets La Baronia de Planes, junt a la rondalla i balladors del Grup de Danses Baladre de Muro, finalitzant l'acte amb la dansà de Planes interpretada pel Grup de Dolçainers La Burbaca de Planes i ballada per tot el que va tindre gana.

2010

El diumenge 19 de setembre del 2010 a les 19h. vam actuar a Turballos.
Com ve sent habitual un any més, el Grup Baladre va participar en les festes patronals de Turballos, en honor a Sant Francesc de Paula; el diumenge dia 19 de setembre a les 19h. En esta ocasió, varem presentar un espectacle completament renovat, en el que vam introduir la participació del públic com a part important de l'espectacle tant en el cant com en el ball, esta participació activa sol agradar al públic que assisteix habitualment a les festes d'esta pedania murera. A més aquest any comptarem també amb la participació dels alumnes del l'escola de danses de Baladre que varen actuar en solitari i conjuntament amb el grup Baladre.

2010

El dissabte 25 de setembre de 2010 a les 18:00 h. Baladre al Centre de dia d'Alzheimer - Muro

Ens ho van demanar i no vam saber dir que no. Ans al contrari, tot un plaer anar a fer festeta amb els nostres majors. La cosa més gratificant i que ens omple de vida el cos i ens desperta l'ànima. El Grup de danses Baladre i la seua rondalla van oferir una xicoteta actuació al Centre de Dia d'Alzheimer - Muro, el dissabte 25 de setembre de 2010 a les 18:00 h. on cantàrem i ballàrem als nostres majors i on van participar també els xiquets i xiquetes de l'Escola de Danses de Baladre, per tal de mostrar el millor respecte pels nostres majors i per les nostres tradicions. Este acte va estar obert per a tots.

2010

Baladre va participar al intercanvi cultural i agermanament entre les poblacions de Muro d'Alacant i Muro de Mallorca. A Muro (País Valencia) dies 9, 10, 11, 12 d’octubre de 2009. l l'any següent a Muro (Mallorca) dies 9, 10, 11, 12 d’octubre de 2010.
Al 2009, amb motiu del futur agermanament de les poblacions de Muro d'Alacant i Muro de Mallorca, varem rebre al grup murer de Mallorca: Sa Revetla d'Algebelí, en la nostra festa més emblemàtica el 9 d’octubre dia dels valencians, amb el que va realitzar un intercanvi cultural a nivell dels nostres grups i que va obrir el camí a un futur intercanvi institucional i cultural a tots els nivells entre les nostres dos poblacions, la quals compartixen el mateix topònim.
Els murers mallorquins varen arribar divendres 9 d'octubre a Muro (El Comtat) i va ser dissabte quan varen començar les activitats programades, entre les que va destacar una visita a la Ciutat de Xàtiva, guiada pel cantaor socarrat Pep Gimeno "Botifarra" i altra visita a la Vila de Muro, guiada per la historiadora local Elia Gozalbez.
Els visitants mallorquins varen ser rebuts per l'Ajuntament de Muro el diumenge 11 d'octubre a les 11:00h, on l'alcalde els va donar la benvinguda en nom de tot el poble de Muro. El Grup Sa Revetlla d'Algebelí de Muro (Mallorca), va fer una mostra de balls i músiques tradicionals el dissabte dia 10 d'octubre a les 20:00 h. a l'auditori de la Font Jordana d'Agullent i  posteriorment el diumenge dia 11 d'octubre a les 19:00 h. al Centre Cultural de la Vila de Muro, actuant conjuntament amb el Grup Baladre.
Les actuacions programades varen ser gratuïtes i es va convidar a tots a participar i gaudir d'aquest esdeveniment.
Més avant a l'octubre de 2010 el grup Baladre tornarà la visita als Murers de Mallorca els dies 9, 10,11 i 12, donant per finalitzat este intercanvi de músiques, balls i tradicions entre els dos pobles, però deixant la porta oberta als inicis de l’agermanament a tots els nivells institucionals entre els nostres “Muros”.

2010

El grup de Danses Baladre de Muro participa a l'acte conjunt a favor de la Fundació Snehasadan de la Índia. El 18 de desembre de 2010.
Baladre va participar en l'Acte conjunt de les entitats culturals de Muro a favor de la Fundació Snehasadan de la Índia, impulsada pel murer Eloi Molines Data: 18 de desembre de 2010 Hora: 19:00 h.
L'acte va començar a les 18:30 des de davant la casa d'Eloi Molines on s'inicià una cercavila a càrrec de la Unió Musical de Muro fins el Centre Cultural. A les 19:00 va començar l'acte amb projeccions d'audiovisuals sobre la fundació Snehasadan i la participació del Grup de danses Baladre, la Unió Musical de Muro, ells ballets de Elena Tudela i Mapi, la colla de dolçainers La Xafigà i la Rondalla La Lira. Va ser un acte solidari per recaudar fons per a aquesta fundació.

2011

El Grup Baladre va col·laborar en l'exposició "Mantons i Ventalls", organitzada per l'Institut d'Història l'Almoroig, el 21 de gener de 2011.
Exposició tradicional de mantons de Manila i ventalls, organitzada per "L'institut d'història l'Almoroig".
A aquesta exposició el Grup Baladre, va aportar els nostres coneixements d'indumentària tradicional, en concret la dels mantons i ventalls, tant de la història com de l'us d'estes peces d'indumentària tradicionals a les nostres comarques, aportant per a l'exposició el material d'aquest tipus del que disposa el Baladre; col·laborant així amb "L'institut d'història l'Almoroig", a entendre millor la vida quotidiana de la gent del passat a Muro. Esta exposició es va celebrar a la sala principal de la Biblioteca Municipal de Muro, durant la nostra tradicional Fireta de Sant Antoni, els dies 21, 22 i 23 de gener de 2011.

2011

Fireta Sant Antoni, "XXVIII Aplec de Danses" de la Fireta 2011. Dies 21, 22, 23 de gener (2011).
-La fira de Sant Antoni, és una manifestació festiva típicament murera del mes de gener, en la que es desenrotllen activitats culturals com a mostrari de la tradició i el quefer autòcton, en la que podem delectar-nos amb diferents activitats entre les que destaquen la música i la dansa.
-Enguany 2010, comptem en el nostre "XXVIII Aplec de Danses", del dia 23 de gener a les 11'30h. amb la visita del Grup de Danses d'intercanvi:
Itxas Argia Taldea de Getxo, (País Basc), que ens torna la visita que el nostre Baladre els va fer en l'edició del 15 de maig de 2010 del Festival Internacional Herrien Jaialdia d'esta localitat basca. A més per a gaudir d'una mostra de balls de les nostres comarques rebrem al Grup de Balls Populars de Tavernes de la Valldigna, els quals ens mostraran el seu folklore, donant a conéixer manifestacions culturals vingudes d'altres terres, ballant i tocant junt als grups Baladre i la Xafigà de Muro.
Dissabte 22 de gener
12.30h: S'interpretarà l'himne del Tio Pep, amb el Cor Parroquial, el Cor de l'Associació de Pensionistes UDP "Penya el Frare", la Rondalla del Grup Baladre, la Lira i la Xafigà a la Placeta Molina. A continuació, inauguració oficial del mercat, amb el pregó dels personatges.
19.00h: Actuacio-espectacle del grup Itxas Argia Taldea de Getxo, (País Basc). (Centre Cultural).
-En acabar, tindrà lloc la dansada popular, des del Centre Cultural Polivalent fins a la Plaça de l'Església.
Diumenge 23 de gener
09.00h: Despertada a càrrec del Grup de Dolçainers La Xafigà.
11.30h: XXVIII Aplec de Danses, des de la Plaça Molina fins la Plaça del Matzem.
-actuació dels grups:
*Itxas Argia Taldea de Getxo, (País Basc)
*Grup de balls populars de (Tavernes de la Valldigna).
*Grup de Danses Baladre i La Xafigà.

2011

Baladre va participar a les "21es Jornades Culturals d'Alcoi" convidat pel Grup St. Jordi el 02-04-11

El grup de danses Baladre de Muro, va participar a les 21es Jornades Culturals d'Alcoi, organitzades per el grup de Danses Sant Jordi d'Alcoi, amb la col·laboració de l'Ajuntament d'Alcoi i el comerç "De Fil de Vint", esta actuació conjunta va tindre lloc el dissabte dia 2 d'Abril de 2011 a les 19'00 hores en la Plaça de Dins d'Alcoi.

La 21 Setmana Cultural d'Alcoi compren l'any 2011 els dies: 20 de març amb la 18 Trobada de Nans i Gegants; el dia 26 de març amb el 3 Aplec Infantil de Danses d'Alcoi y l'actuació de danses del dia 2 d'abril a la Plaça de Dins amb Baladre y Sant Jordi.

2011

El Grup Baladre i La Xafigà de Muro, participen en les Danses de Muro a la Plaça del Palau del 21 al 25 de juny de 2011.

     Quan enguany , la Plaça del Palau es torne a mudar de festa i el carrer faça olor a timó i a espígol, moltes més coses acudiran a eixa crida. Molts murers es vestiran amb les millors gales a l'estil dels seus majors i acudiran davant els taulellets del Santissim per enllaçar la tradició amb el present. Quan les dolçaines vinguen a omplir l'aire del sò de la Dansà i les postisses marquen el pas de la comitiva, acudirà també l'orgull de la memòria, dels majors que amb il·lusió ens van ensenyar a ballar allò que al mateix temps ells havien aprés dels seus majors. I nosaltres ho celebrarem amb alegria i amb l'esperança de saber fer-ne bon ús i de saber transmetre-ho amb un mínim de dignitat a les generacions venidores.
     La Festa, per ser plena, encetarà el mes de juny amb les dansetes als carrers de Muro i de dimarts a divendres tindrem l'oportunitat d'ensenyar els balls de Muro a tots. La nit de divendres, les albaes i rondes trencaran el silenci de la nit per anunciar que dissabte és el gran dia. I finalment, dissabte 25 de juny
des del Santíssim, començarà la Dansà que representa el poble de Muro i en la què pot participar tot aquell que vullga. I a la nit, per acabar la Festa, farem un sopar de faixeta a la plaça del Palau, i entre tots i amb l’ajuda del grup RASCANYA, farem festa mentre hi haja ganes. L’organització posarà la beguda i l’aperitiu, però cal emportar-se l'entrepà.
     En esta vida, si  s'ha de ser fidel a alguna cosa, hauria de ser com a mínim, a la teua terra, a la teua gent i al teu poble.
I l’essència del nostre poble torna a estar als carrers i és per a tots.
Vine a participar
DANSES DE MUR0 2011
PROGRAMACIÓ:
Dansetes al Carrer

- Dimarts, dia 21 de juny
            C/ Aitana

- Dimecres, dia 22 de juny

            Turballos
  
- Dijous, dia 23 de juny

            Parc el Fumeral

Tots els dies començaran les dansetes a les 20.30 h.
S’avisarà el començament amb tres trons.
Després de les dansetes en cada carrer, soparet de veïnat.

- Divendres, dia 24 de juny

            Plaça del Palau a les 21 h.

    * En acabar el soparet de veïnat, adornament del carrer i la plaça.
    * A les 24 h. hi haurà Albades o Cançons de Ronda a càrrec de La Xafigà i Baladre. Passejarem pels carrers del poble cantant als balcons. Qui vullga que es vaja a alguna casa per sorprendre i dedicar una cançoneta a algú, s’ha d’inscriure amb antelació comunicant-ho a algun membre de Baladre o la Xafigà. 

Danses de Palacio

- Dissabte, dia 25 de juny

 
    *A les 19.30 h. i des de l’Estació, s’eixirà en cercavila cap al Palau de la Senyoria, amb l’itinerari següent: Estació, Central, Av. d’Alcoi, Sants de la Pedra, Placeta Molina, St. Blai, Plaça de l’Església, C. Major, Plaça de la Vila, C. Àngel, Plaça del Palau i La Gàbia.
     *Aproximadament a les 20.30 h i des del Santíssim, començarà la Treta de les balladores i la Dansada tradicional del carrer i plaça del Palau de la Senyoria de Muro.
     *Seguidament i en finalitzar la dansada, hi haurà soparet de faixeta a la plaça del Palau per a tots els que vullguen i l’Ajuntament posarà l’aperitiu i els refrescos.
     *Després, festeta per a tots amenitzada pel grup RASCANYA.
     Animeu-vos i participeu-hi, que de segur que ho passareu molt bé.

Organitza: Grup de Danses Baladre - Grup de Dolçainers Tabaleters i Escola la Xafigà -  Comissió de Veïns de Palacio.
Patrocina: M.I. Ajuntament de Muro, Regidoria de Cultura - Manufactures Alhambra, Guitarres Artesanes - Exma. Diputació d'Alacant. -Generalitat Valenciana.

2011

Baladre participa al VII APLEC DE LES DANSES DELS POBLES DE LA MARIOLA en Planes de la Baronia. El 9 de juliol de 2011.
Els grups de danses de la Serra Mariola, van acordar per unanimitat el portar avant el projecte de fer "L'Aplec de Danses de la Serra Mariola", amb caràcter anual i itinerant. Participen tots els pobles que estan a l'abast geogràfic d'aquesta serra de les comarques valencianes del sud i on cada poble fa una mostra de la seua dansada tradicional. El primer aplec es va celebrar a Alcoi el 17 de setembre de 2005.

**Enguany 2011, el poble organitzador serà Planes de la Baronia, el 9 de juliol de 2011 a les 20h.

HORARIS Y PROGRAMACIÓ:
18.30h. s'obrirà l’Escola Tirant lo Blanc de Planes per organitzar la recepció, assistència i canvi de roba dels pobles participants.
19.30h. es donarà la benvinguda a tots els pobles participants  i eixirem tots des de  l’Escola Tirant lo Blanc en cercavila fins davant  l’Ajuntament.
20.00h. des de la plaça Baix Vila començarà el “VII Aplec de danses  del pobles de Mariola” pels carrers del poble: C/ Esglèsia,C/ Jesús,C/ La Vila, C/ Jaume I, Plaça Baix Vila,C/ Bisbe  Sanus fins arribar davant de la glorieta. L’ordre serà el següent:
Beniarrés Gaianes, Agres, Banyeres de Mariola, Muro, Alcoi, Penàguila, Onil, Bocairent, Beneixama i Planes.
**Quan tots els pobles hi arriben i en organitzar-se tots els grups al seu lloc indicat, el poble de Planes ballarà la seua dansà i a continuació tocada per la banda de música, es col.locaran tots els grups i es ballarà “la volta als quintos”
.

**Al finalitzar, l'Ajuntament i el poble de Planes agrairà la presència dels pobles assistents amb un detall.
**Aproximadament sobre les 22.00 h., a la pista Poliesportiva  del poble  hi haurà un soparet per als pobles participants
.

**A continuació, hi haurà un sarau les rondalles participants tocaran, i ballarem i farem festa fins que hi hagen ganes!!

2011

Baladre participa en la 2ª Setmana Cultural Alternativa de Beniarrés el dia 11-08-2011.

Baladre participa a la 2ª Setmana Cultural Alternativa del Poble de Beniarrés el dijous dia 11 d'agost de 2011, aquestes son les activitats culturals de cara a la setmana abans de festes, esta setmana cultural està organitzada per les organitzacions que composen l'Ateneu de Beniarrés i amb l'ajut desinteressat de molta altra gent, amb l'organització d'aquesta setmana cultural es pretén omplir  les inquietuds culturals i lúdiques que necessita la gent, necessàries per a un poble culte i despert com es Beniarrés. Allí el Grup de Danses Baladre de Muro, va organitzar un taller de danses ensenyant a la gent passos bàsics de dansa valenciana.

2011

El Grup Baladre participa en les Festes Majors de Manresa el dissabte dia 27 d'agost de 2011.

La Festa Major de Manresa se celebra cada any el primer dilluns després del darrer diumenge d'Agost. Però les festes, comencen uns quants dies abans. Aquest any, el dissabte 27 d'agost de 2011 a les 23h Baladre participa a la XXVI Oreneta d'Or Ciutat de Manresa, convidats pel seu ajuntament i per la Casa Cultural de Dansaires Manresans. Actuarem a la Plaça Major de la ciutat conjuntament amb el grup manresà i altres grups convidats

2011

El diumenge 18 de setembre del 2011 a les 19h. Varem actuar a Turballos.
Com ve sent habitual un any més, el Grup Baladre va participar en les festes patronals de Turballos, en honor a Sant Francesc de Pàola; el diumenge dia 18 de setembre a les 19h. En esta ocasió varem presentar un espectacle completament renovat, que porta com a títol "RONDA DE FADRINS" i que varem estrenar per primera vegada al poble de Turballos, en el que introduírem la participació del públic com a part important de l'espectacle tant en el cant com en el ball, esta participació activa sol agradar al públic que assisteix habitualment a les festes d'esta pedania murera. A més eixe any varem comptar també amb la participació dels alumnes del l'escola de danses de Baladre que actuaren en solitari i conjuntament amb el grup Baladre.

2012

Baladre a la Fireta Sant Antoni de MURO "XXIX Aplec de Danses" de la Fireta 2012. Dies 20, 21, 22 de gener (2012).
La fira de Sant Antoni, és una manifestació festiva típicament murera del mes de gener, en la que es desenrotllen activitats culturals com a mostrari de la tradició i el quefer autòcton, en la que podem delectar-nos amb diferents activitats entre les que destaquen la música i la dansa.
-Enguany 2012, comptem en el nostre “XXIX Aplec de Danses”, del dia 22 de gener a les 11’30h. amb la visita del Grup de Danses d’intercanvi: L’Esbart de Dansaires Manresans, (Catalunya), que ens torna la visita que el nostre Baladre els va fer en l’edició del 27 d’agost de 2011 del seu XXVI Aplec Oreneta d’Or Ciutat de Manresa d’esta localitat catalana. A més per a gaudir d’una mostra de balls de les nostres comarques rebrem al Grup de Danses El Poblet de Godella, els quals ens mostraran el seu folklore, donant a conéixer manifestacions culturals vingudes d’altres terres, ballant i tocant junt als grups Baladre i la Xafigà de Muro.

Dissabte 21 de gener
12.30h: S'interpretarà l'himne del Tio Pep, amb el Cor Parroquial, el Cor de l'Associació de Pensionistes UDP "Penya el Frare", la Rondalla del Grup Baladre, la Lira i la Xafigà a la Placeta Molina. A continuació, inauguració oficial del mercat, amb el pregó dels personatges.
18.00h: Cercavila de L’Esbart de Dansaires Manresans, (Catalunya) pel recorregut de la fireta.

19.00h: Concert de La Xafigà, amb l'entrega del VII premi de composició per a dolçaina i percussió. (Centre Cultural polivalent de MURO).
-En acabar, tindrà lloc la dansada popular, des del Centre Cultural Polivalent fins a la Plaça de l'Església.
Diumenge 22 de gener
09.00h: Despertada a càrrec del Grup de Dolçainers La Xafigà.
11.30h: XXIX Aplec de Danses, des de la Plaça Molina fins la Plaça del Matzem.
-actuació dels grups:
*Grup de Danses El Poblet de Godella, (València).
*
Esbart Casal Cultural de Dansaires Manresans, (Catalunya).

*Grup de Danses Baladre i La Xafigà, (Muro).

2012

La Rondalla Baladre col·labora a l'acte presentació a MURO del llibre "La Veu de la Memòria: Pep Gimeno Botifarra" el 25-02-12 a la Biblioteca Municipal
LA VEU DE LA MEMÒRIA: Escrit per Antoni Martínez Revert i que fa un repàs biogràfic i vital del cantaor de Xàtiva. En l’acte participen tant l’autor, com el propi artista.

*Amb l’autor del llibre Antoni Martínez Revert.
*La presència de Pep Botifarra.
*La presentació de Joan Moixino.
*i la col·laboració de la Rondalla Baladre que interpretarà junt a Botifarra algunes cançons del seu repertori.
    - Lloc: Biblioteca Municipal Fco. de Paula Monblanch Plaça la Vila, 1  -  03830 – MURO Dimecres 25 d’abril de 2012 a les 20’30h.

2012

El Grup Baladre i La Xafigà de Muro, participen en les Danses de Muro a la Plaça del Palau del 5 al 9 de juny de 2012.
DANSES DE MUR0 2012
PROGRAMACIÓ:
Dansetes al Carrer

- Dimarts, dia 5 de juny

            C/ Ausiàs March

- Dimecres, dia 6 de juny

            Benàmer
  
- Dijous, dia 7 de juny

            El Batà

*Tots els dies començaran les dansetes a les 20.30 h.
*S’avisarà el començament amb tres trons.
*Després de les dansetes en cada carrer, soparet de veïnat.

- Divendres, dia 8 de juny

            Plaça del Palau a les 21 h.

    * En acabar el soparet de veïnat, adornament del carrer i la plaça.
    * A les 24 h. hi haurà Albades o Cançons de Ronda a càrrec de La Xafigà i Baladre. Passejarem pels carrers del poble cantant als balcons. Qui vullga que es vaja a alguna casa per sorprendre i dedicar una cançoneta a algú, s’ha d’inscriure amb antelació comunicant-ho a algun membre de Baladre o la Xafigà. 

Danses de Palacio

- Dissabte, dia 9 de juny

     *A les 19.30 h. i des de l’Estació, s’eixirà en cercavila cap al Palau de la Senyoria, amb l’itinerari següent: Estació, Central, Av. d’Alcoi, Sants de la Pedra, Placeta Molina, St. Blai, Plaça de l’Església, C. Major, Plaça de la Vila, C. Àngel, Plaça del Palau i La Gàbia.
     *Aproximadament a les 20.30 h i des del Santíssim, començarà la Treta de les balladores i la Dansada tradicional del carrer i plaça del Palau de la Senyoria de Muro.
     *Seguidament i en finalitzar la dansada, hi haurà soparet de faixeta a la plaça del Palau per a tots els que vullguen i l’Ajuntament posarà l’aperitiu i els refrescos.
     *Després, música i ball per a tots amb l'aplec de rondalles.
 Rondalles participants:
      -Rondalla la Teixera d'Agres.      -Rondalla Sagueta Nova de Biar.      -Rondalla Baladre de Muro.      -Amb la col·laboració especial de La Xafigà de Muro, el Grup de Danses Sagueta Nova de Biar, el Grup de Danses d'Agres y el Grup de Danses Baladre de Muro.

     Animeu-vos i participeu-hi, que de segur que ho passareu molt bé.
Organitza:
Grup de Danses Baladre - Grup de Dolçainers Tabaleters i Escola la Xafigà -  Comissió de Veïns de Palacio.
Patrocina: M.I. Ajuntament de Muro, Regidoria de Cultura - Manufactures Alhambra, Guitarres Artesanes - Exma. Diputació d'Alacant. -Generalitat Valenciana.

2012
Estiu Cultural Planes 2012

Baladre va participar als actes de "l'Estiu Cultural i Festes Patronals del Poble de Planes 2012" el divendres 27 de juliol a les 21h.
La rondalla Baladre va participar en estos actes festius el divendres dia 27 de juliol a les 21h. així com també els balladors (no més els homes) de Baladre, que varen acompanyar les balladores del grup de danses "La Baronia de Planes", omplint i donant més vistositat a estos actes festius; també varen participar el grup de xiquets i xiquetes de Planes, representant entre tots una mostra de balls populars de les nostres comarques. L'acte es va obrir a les 20'30h amb una cercavila protagonitzada pel grup de Dolçaines La Burbaca de Planes, tot seguit a les 21h. al carrer Bisbe R. Sanus va tindre lloc l'actuació del Grup de Danses i Grup de Xiquets La Baronia de Planes, junt a la rondalla i balladors del Grup de Danses Baladre de Muro, finalitzant l'acte amb la dansà de Planes interpretada pel Grup de Dolçainers La Burbaca de Planes i ballada per tot el que va tindre gana.

2012

Baladre participa al VIII APLEC DE LES DANSES DELS POBLES DE LA MARIOLA en Beneixama. El 28 de juliol de 2012.

Els grups de danses de la Serra Mariola, van acordar per unanimitat el portar avant el projecte de fer "L'Aplec de Danses de la Serra Mariola", amb caràcter anual i itinerant. Participen tots els pobles que estan a l'abast geogràfic d'aquesta serra de les comarques valencianes del sud i

on cada poble fa una mostra de la seua dansada tradicional. El primer aplec es va celebrar a Alcoi el 17 de setembre de 2005. Ja és el vuité any que els pobles dels voltats de la Serra de Mariola, es reunixen per a fer festa, on cada poble fa una mostra de la seua dansada tradicional. Una vegada a l’any i, cada any en un dels pobles, celebrem l’Aplec de Danses dels pobles de Mariola. **Enguany 2012, el poble organitzador serà Beneixama, el 28 de juliol de 2012 a les 20h.

HORARIS I PROGRAMACIÓ
·
         18.30h. s'obrirà l´Auditori de Beneixama situat al carrer Vicente Conca Blasco s/n, per organitzar la recepció, assistència i canvi de roba dels pobles participants.
·
         19.30h. Eixirem tots des de l´Auditori en cercavila, seguits per l´Associació Cultural l´Esportí de Beniarrés amb els seus Nanos i Gegants, pels diferents carrers del poble (Vicente Conca Blasco, Reyes Católicos, Doctor Silvestre) fins la Replaça de l´església.
Cada poble anirà amb la seua pancarta i l´ordre serà el següent: Beniarrés, Planes, Gaianes, Agres, Banyeres, Cocentaina, Muro, Alcoi, Penàguila, Onil, Bocairent i Beneixama.
·
         20.00h. Des de la Replaça de l´esglèsia començarà el VIII Aplec de Danses dels Pobles de la Mariola. Es donarà l´eixida a tots els pobles participants amb el mateix ordre del passacarrer. Les comitives recorreran el carrer Ramon i Cajal, Constitució i Cardenal Payà fins arribar a la Plaça de l´Ajuntament.
·
         
Conforme vagen arribant a la Plaça, cada poble es colocarà al lloc asignat i quan el poble de Beneixama finalitze, tots junts ballaran les danses de Beneixama acompanyats per la Colla de Dolçainers i Tabaleters “El Reclot” de Beneixama.
·
         
Al finalitzar, el poble de Beneixama agrairà la presència dels pobles assistents amb un detall.
·
         Aproximadament a les 22:30 hores a la pista Poliesportiva  del poble  hi haurà un soparet per als pobles participants.
·
        
A continuació, hi haurà un sarau on tocarem, cantarem, ballarem i farem festa, fins que hi haja ganes!.

2012

Baladre participa en la 3ª Setmana Cultural Alternativa de Beniarrés el dia 12-08-2012.
Baladre participa a la 3ª Setmana Cultural Alternativa del Poble de Beniarrés el diumenge dia 12 d'agost de 2012 a les 23'00h, aquestes
son les activitats culturals de cara a la setmana abans de festes, esta setmana cultural està organitzada per les organitzacions que composen l'Ateneu de Beniarrés i amb l'ajut desinteressat de molta altra gent, amb l'organització d'aquesta setmana cultural es pretén omplir  les inquietuds culturals i lúdiques que necessita la gent, necessàries per a un poble culte i despert com es Beniarrés. Allí el Grup de Danses Baladre de Muro, va organitzar un taller de danses ensenyant a la gent passos bàsics de dansa valenciana.

2012

Baladre va participar a: “3ª Edició de Callosa al Carrer”, el dissabte 8 de setembre de 2012
El dissabte 8 de setembre de 2012, el Col·lectiu l’Empelt de Callosa d’en Sarrià, va organitzar la 3a Edició de Callosa al Carrer. Després de l’èxit de les dues anteriors edicions, una vegada més, els assistents varen gaudir de la festa al carrer. La festa es va celebrar a la Plaça del Convent durant tot el dia, des de les 10.30 fins les 3 del matí, i el Grup de Danses Baladre de Muro, va participar allà les 11 del matí, amb una exhibició de danses i posteriorment un taller de danses, per a tot el públic que va voler participar.

2012

El diumenge 16 de setembre del 2012 a les 19h. Baladre va actuar a Turballos.
Com ve sent habitual un any més, el Grup Baladre va participar en les festes patronals de Turballos, en honor a Sant Francesc de Pàola i després de la missa i la processó en honor al Sant, Baladre va fer una mostra de balls, músiques i tradicions transmeses pels nostres majors; el diumenge dia 16 de setembre a les 19h. En esta ocasió varem presentar un espectacle completament renovat, en el que va participar el Grup de Danses Sant Jordi d'Alcoi i en el que varem introduir la participació del públic com a part important de l'espectacle tant en el cant com en el ball, esta participació activa sol agradar al públic que assisteix habitualment a les festes d'esta pedania murera.

2013

El Grup de Danses Baladre va presentar un nou espectacle “LES DANSES” el 19/01/2013.
El Grup Baladre de Muro, va presentar en la edició de la Fireta de St Antoni 2013 un nou espectacle-homenatge dedicat a tots el homes i dones que han fet arribar les danses de Muro fins avuí. El dia 19 de gener del 2013, a les 19h. Al Centre Cultural Polivalent de Muro, Baladre ens va mostrar l’espectacle: “LES DANSES”, amb la participació de: La Xafigà, Unió Musical de Muro, i xiquets dels col·legis Montcabrer i Bracal.
**L’espectacle “Les danses” preten ser un reconeiximent i un agraiment a totes les persones que en algún moment ens ha ensenyat els nostres balls i les nostres cançons i que amb això han fet possible que no es perda la herencia que ens han legat els nostres majors.

2013

El Grup de Danses Baladre a la Fireta Sant Antoni de MURO, "XXX Aplec de Danses" de la Fireta 2013. Dies 18, 19, 20 de gener (2013).
La fira de Sant Antoni, és una manifestació festiva típicament murera del mes de gener, en la que es desenrotllen activitats culturals com a mostrari de la tradició i el quefer autòcton, en la que podem delectar-nos amb diferents activitats entre les que destaquen la música i la dansa.
-Enguany 2013, comptem en el nostre “XXX Aplec de Danses”, del dia 20 de gener a les 11’30h. amb la visita dels grups de danses: La Baronia del poble de Planes y el Grup de Danses Portixol de Xàbia, que ens faran gaudir d’una mostra de balls de les nostres comarques, els quals ens mostraran el seu folklore, donant a conéixer manifestacions culturals vingudes d’altres terres valencianes, ballant i tocant junt als grups Baladre i la Xafigà de Muro.


Dissabte 19 de gener
12.30h: S'interpretarà l'himne del Tio Pep, amb el Cor Parroquial, el Cor de l'Associació de Pensionistes UDP "Penya el Frare", la Rondalla del Grup Baladre, la Lira i la Xafigà a la Placeta Molina. A continuació, inauguració oficial del mercat, amb el pregó dels personatges.
19.00h: El Grup Baladre de Muro, presenta en esta edició de la Fireta de St Antoni 2013 un nou espectacle-homenatge anomenat: "LES DANSES" i dedicat a tots els homes i dones que han fet arribar les danses de Muro fins avuí. - Dia 19 de gener del 2013, a les 19h. Al Centre Cultural Polivalent de Muro, us mostrarem l’espectacle: “LES DANSES”, amb la participació de: La Xafigà, Unió Musical de Muro i xiquets i xiquetes de Baladre.

**L’espectacle “Les danses” preten ser un reconeiximent i un agraiment a totes les persones que en algún moment ens ha ensenyat els nostres balls i les nostres cançons i que amb això han fet possible que no es perda la herencia que ens han legat els nostres majors.

-En acabar, tindrà lloc la dansada popular, des del Centre Cultural Polivalent fins a la Plaça de l'Església.
Diumenge 20 de gener
09.00h: Despertada a càrrec del Grup de Dolçainers La Xafigà.
11.30h: XXX Aplec de Danses, des de la Plaça Molina fins la Plaça del Matzem.
-actuació dels grups:
*Grup de Danses Portixol de Xàbia.
*
Grup de Danses la Baronia de Planes.

*Grup de Danses Baladre i La Xafigà, (Muro).

2013

El Grup de Danses Baladre va participar al "IX Aplec de les Danses dels Pobles de la Serra Mariola", (Bocairent 27 d'abril de 2013 a les 18 hores).

Els grups de danses de la Serra Mariola, van acordar per unanimitat el portar avant el projecte de fer "L'Aplec de Danses de la Serra Mariola", amb caràcter anual i itinerant. Participen tots els pobles que estan a l'abast geogràfic d'aquesta serra de les comarques valencianes del sud i on cada poble fa una mostra de la seua dansada tradicional. El primer aplec es va celebrar a Alcoi el 17 de setembre de 2005.
**L'any 2013, el poble organitzador va ser Bocairent, el 27 de abril de 2013 a les 18h.
Programa d’activitats:
Dissabte, 27 d’abril de 2013

- 17 h.
 Recepció dels pobles participants. 
(Casa de la Joventut: al començament del carrer Diputat Castelló).

- 18 h.
 Començament de l’Aplec.
* L’Aplec serà obert pel Grup de Dolçainers i Tabaleters L’Aljub.
* Recorregut: Plaça del Omets, Sor Piedad de la Cruz, Bisbe Miró, Plaça de l’Ajuntament.

Ordre d’intervenció del pobles participants:
Beniarrés, Beneixama, Planes, Agres, Banyeres de Mariola, Cocentaina, Muro, Alcoi, Bocairent.
Mantenidor de l’Aplec: Josep Villarrubia i Juan.
* En acabar les danses es farà, a la mateixa plaça de l’Ajuntament, l’acte de lliurament dels records als pobles participants finalitzant amb una dansà conjunta de tots els balladors i balladores.

- 21:30 h.
 Sopar de germanor.
- 23 h.
 Sarau a la plaça de l’Ajuntament.

2013
Danses de Muro 2013

El Grup Baladre i La Xafigà de Muro, van participar en les Danses de Muro a la Plaça del Palau del 28 de maig a l'1 de juny de 2013.
 La Festa, per ser plena, encetarà el mes de maig-juny amb les dansetes als carrers de Muro i de dimarts a divendres tindrem l'oportunitat d'ensenyar els balls de Muro a tots. La nit de divendres, les albaes i rondes trencaran el silenci de la nit per anunciar que dissabte és el gran dia. I finalment, dissabte 1 de juny des del Santíssim, començarà la Dansà que representa el poble de Muro i en la què pot participar tot aquell que vullga. I a la nit, per acabar la Festa, farem un sopar de faixeta a la plaça del Palau, i entre tots i amb l’ajuda de les rondalles:  -Rondalla la Teixera d’Agres.  -Rondalla Baladre de Muro.   -Amb la col·laboració especial de La Xafigà de Muro, el Grup de Danses d’Agres, el Grup de Danses Baladre de Muro, i els alumnes de cant d’estil de l’Escola de Música Tradicional de la Xafigà, farem festa mentre hi haja ganes. L’organització posarà la beguda i l’aperitiu, però cal emportar-se l'entrepà. En esta vida, si  s'ha de ser fidel a alguna cosa, hauria de ser com a mínim, a la teua terra, a la teua gent i al teu poble. I l’essència del nostre poble torna a estar als carrers i és per a tots. Vine a participar.
Programació Danses 2013

Dansetes al Carrer

- Dimarts, dia 28 de maig:
C/ Pintor Jover
- Dimecres, dia 29 de maig
: Setla
- Dijous, dia 30 de maig:
  Plaça de l’Era
*Les dansetes començaran tots els dies a les 20.30 h.
*S’avisarà el començament amb tres trons
*Després de les dansetes en cada carrer, soparet de veïnat.

- Divendres, dia 31 de maig
:
Plaça del Palau a les 21.00 h
*En acabar el soparet de veïnat, adornament del carrer i la plaça.
*A les 24.00 h hi haurà Albaes o Cançons de Ronda a càrrec de La Xafigà i Baladre. Passejarem pels carrers del poble cantant als veïns. Qui vulga que es vaja a alguna casa per sorprendre i dedicar una cançoneta a algú, s’ha d’inscriure amb antelació comunicant-ho a algun membre de Baladre o la Xafigà.

Danses de Palacio

- Dissabte, dia 1 de juny
: Plaça del Palau
            *A les 19.30 h i des de l’Estació, s’eixirà en cercavila cap al Palau de la Senyoria, amb l’itinerari següent: Estació, Central, Av. d’Alcoi, Sants de la Pedra, Placeta Molina, St. Blai, Plaça de l’Església, C. Major, Plaça de la Vila, C. Àngel, Plaça del Palau i la Gàbia.
            *Aproximadament a les 20.30 h i des del Santíssim començarà la Treta de les Balladores i la Dansà tradicional del carrer i plaça del Palau de la Senyoria de Muro.
            *Seguidament i en finalitzar la dansà, hi haurà soparet de pa i porta a la plaça del Palau per a tots els que vulguen i l’Ajuntament posarà un xicotet aperitiu i els refrescos.
            *Després, a les 23.00 h aproximadament, festeta per a tots amb l’Aplec de Rondalles, en el que participaran:
           
-Rondalla la Teixera d’Agres.  -Rondalla Baladre de Muro.  -Amb la col·laboració especial de La Xafigà de Muro, el Grup de Danses d’Agres, el Grup de Danses Baladre de Muro, i els alumnes de cant d’estil de l’Escola de Música Tradicional de la Xafigà.    Animeu-vos i participeu, que de segur que ho passareu molt bé.
Organitza: Grup de Danses Baladre - Grup de Dolçainers Tabaleters i Escola la Xafigà -  Comissió de Veïns de Palacio.
Patrocina: M.I. Ajuntament de Muro, Regidoria de Cultura - Manufactures Alhambra, Guitarres Artesanes - Exma. Diputació d'Alacant. -Generalitat Valenciana.

2013

Baladre va participar a la 13 Festa de la Cirera els dies 8 i 9 de juny, a Benissili
La Vall de Gallinera (Alacant). Uns mesos després de collir les cireres (denominació d'orige: Cireres de la Muntanya d'Alacant), la Vall de Gallinera celebra una festa i fira a la collita d'aquest fruit. A més els assistents a esta festa poden gaudir d'un paisatge molt bonic de tota la vall. La Vall de Gallinera està formada per les poblacions de: Benirrama - Benialí (Capital de la vall) - Benissivà - Benitaia - La Carroja - Alpatró - Llombay - Benissili. Esta festa de caràcter itinerant, celebra al 2013 la seva 13 edició i va  ser al poble de Benissili. Baladre representa per primera vegada l'espectacle “Sarau Mediterrani”. Este espectacle vol ser un repàs per les tradicions, costums, músiques i balls dels pobles de la mediterrània. Senyorets i llauradors canten i ballen junts. Comptes, romanços, i pregons a la antiga. La trilla i els cants de batre. Les danses de pobles germans.

2013

Baladre va actuar a la localitat Alacantina de l'Alguenya, en el "Día de la Convivencia", el dissabte dia 15 de juny de 2013

Baladre va actuar al 1er Encontre de Grups de Cors i Danses 2013 a la localitat Alacantina d'Alguenya el dissabte dia 15 de juny de 2013 en el "Día de la Convivencia" i a les "2ons. Jornades Gastronòmiques i Culturals d'Alguenya". Convidats pel seu ajuntament i la "Rondalla, Cors i Danses l'Alguenya". Es varen celebrar varies activitats com ara cercaviles, tallers de música i dansa, grups infantils, i l'actuació dels grups participants: "Grup Baladre de Muro", "Rondalla, Cors i Danses l'Alguenya" i "Coros y Danzas de Abanilla". El dia 15 de juny per matí el grup de Danses Baladre va oferir un taller de balls de les nostres comarques per a tots els participants, més tard a les 20'00 hores vam actuar junt als altres dos grups participants.

2013

Baladre va participar al fi de curs de l’Escola de Música Tradicional de La Xafigà – 21-06-2013
Els membres de Baladre que participaven en la classe col·lectiva del taller de danses tradicionals impartida pel mestre Eduard Caballer de l’Escola de Musica Tradicional de La Xafigà, van realitzar una demostració de tot lo aprés durant el curs el divendres 21-06-2013 junt als alumnes de les altres assignatures de l’escola coma hara: dolçaina, percussió, llenguatge musical, sac de gemecs, rondalla valenciana, acordió diatònic, tarota i danses tradicionals.
L’Escola de Música Tradicional “La Xafigà” es un centre docent de formació musical que té com a objectiu principal l’ensenyament de la música i els instruments tradicionals que ens envolten, principalment la dolçaina i el tabal.

2013

El GRUP DE DANSES BALADRE va col.laborar en el IV MEMORIAL IRENE PELL BOSCH a (Muro, Pista Poliesportiva Municipal) – 29-06-2013. El GRUP DE DANSES BALADRE va col.laborar en el IV MEMORIAL IRENE PELL BOSCH, el dissabte dia 29 de juny de 2013. Lloc: PISTA D’HOQUEI DEL POLIESPORTIU MUNICIPAL. Horari: 19.30 h. En benefici de la Fundació Irene Megias contra la meningitis, se va celebrar el IV Memorial Irene Pell Bosch en Muro. Esdeveniment en què varen participar diferents grups de patinatge de Catalunya i València com també una exhibició a càrrec del Grup de Danses Baladre de Muro. Va ser un esdeveniment benèfic en commemoració del 10é aniversari de la defunció d’Irene Pell Bosch d’una sepsis meningocócica, la varietat més fulminant i letal de la meningitis.

2013

El Grup Baladre a Dènia el diumenge 7 de juliol a les 20h convidats pel grup Dianium de Dènia a les seues festes patronals.

Baladre va participar en la Festa Major en Honor a la Santíssima Sang de Dènia el diumenge 7 de juliol a les 20,00 h. convidats per l'ajuntament i el Grup de Danses Dianium de Dènia. Es va fer una cercavila a les 19:30h des de la glorieta del carrer Marqués de Campos fins a la Plaça del Convent i al Carrer de la Via i una vegada allí es va fer l'actuació a les 20 h. Baladre va participar així en esta festa per segona ocasió, ja fa temps varem participar també en esta festa del la localitat de Dènia, el 5 de juliol de 1992,  a mes la rondalla Baladre, va ser l'encarregada de tocar les cançons que van ballar el nostre grup amfitrió Dianium de Dènia.

2013

Baladre va participar als actes de "l'Estiu Cultural i Festes Patronals del Poble de Planes 2013" el divendres 26 de juliol a les 21h.
La rondalla Baladre va participar en estos actes festius el divendres dia 26 de juliol a les 21h. així com també els balladors (no més els homes) de Baladre, que van acompanyar les balladores del grup de danses "La Baronia de Planes", omplint i donant més vistositat a estos actes festius; també van participar el grup de xiquets i xiquetes de Planes, representant entre tots una mostra de balls populars de les nostres comarques. L'acte es va obrir a les 20'30h amb una cercavila protagonitzada pel grup de Dolçaines La Burbaca de Planes, tot seguit a les 21h. al carrer Bisbe R. Sanus va actuar el Grup de Danses i Grup de Xiquets La Baronia de Planes, junt a la rondalla i balladors del Grup de Danses Baladre de Muro, finalitzant l'acte amb la dansà de Planes interpretada pel Grup de Dolçainers La Burbaca de Planes i ballada per tot el que va tindre gana.

2013

La Rondalla Baladre de Muro participa a la “Fira de Juliol 2013 d’Albaida”, el 27-07-2013 a les 20’30 h.
Albaida acull el dissabte, dia 27 de juliol, un festival folklòric d’intercanvi de balls populars. En aquest acte participarà com a convidat el Grup Municipal de Coros y Danzas de Torrox (Màlaga) i com a amfitrió el Grup de Danses La Vall, acompanyats per la Rondalla del Baladre de Muro. Les actuacions tindran lloc a les 20:30 hores, al marc incomparable de la Plaça Major de la localitat i el repertori comptarà amb una variada mostra de música en directe i balls tradicionals tant valencians com andalusos.

Esta actuació forma part de l’intercanvi del Grup de Danses La Vall d’Albaida amb el “Grupo Municipal de Coros y Danzas de Torrox Málaga”. (juliol-agost de 2013)

2013

Baladre actua a la Setmana Cultural de Benimarfull, el diumenge 28 de juliol a les 21'30 h.

El grup de Danses Baladre de Muro actua a Benimarfull en la setmana cultural que precedeix a les Festes Patronals en Honor a Santa Ana, Sant Jaume i al Santíssim Crist de la Bona Mort, el diumenge dia 28 de juliol a les 21’30 h. just  després de la processó de l’Eucaristia. En esta ocasió el nostre grup Baladre representa per primera vegada l’espectacle: “Els Cecs Romancers”, que volem portar a altres pobles de les nostres comarques:

Guió de l’espectacle:

Una Vet·lada entre ballades i romanços. Quan el cec Punxonet i el xiquet de Morvedre arriben a la població, els veïns son convocats per l'Agutzil a la Plaça Major per escoltar els seus acudits i romanços i de pas, ballar-se'n alguna i passar bona vetl.lada.

 

2013

La Rondalla Baladre de Muro participa al “XXXII Festival Internacional de Torrox (Màlaga)”, el 3 d’agost de 2013.
la Rondalla Baladre de Muro participa junt al Grup de Danses la Vall d’Albaida del XXXII Festival Internacional del Grupo de Coros y Danzas de Torrox (Màlaga), el dissabte dia 3 d’agost de 2013. Esta actuació forma part de l’intercanvi del Grup de Danses La Vall d’Albaida amb el “Grupo Municipal de Coros y Danzas de Torrox Málaga”. (juliol-agost de 2013).
PROGRAMACIÓ:
Dissabte 3 agost:  -Senegal    -Grup Danses La Vall (Albaida-València)   -Coros y Danzas Torrox
Diumenge 4 d’agost:  -Rusia -Coros y Danzas Torrox
.

2013


 

Baladre actua a Agullent en les seues "Festes del Miracle" el dissabte 31 d'agost de 2013 a les 20'30 h.

En esta ocasió el nostre grup Baladre representa una vegada més l’espectacle: “Ronda de Fadrins”, en la nit de balls i danses a la fresca de la Font Jordana d'Agullent, en les seues Festes del Miracle que van del dia 27 d'agost al 8 de setembre.

El nostre espectacle: “Ronda de Fadrins”, fou estrenat per primera vegada a Turballos en les seues festes patronals el 18 de setembre de 2011, i que també varem portar a altres pobles de les nostres comarques, com és el cas d'Agullent.:

Guió de l’espectacle:

Ronda de Fadrins: Es un espectacle al voltant de les tradicionals rondes de fadrins davall de les balconades on es rondava a les xiques fadrines.

2013

 

La Rondalla Baladre actua a la dansà de Gaianes el divendres dia 6 de setembre de 2013 a les 20 h.
La Rondalla Baladre de Muro acompanyarà a les dansadores i dansadors de Gaianes. Les seues Festes Patronals son en honor a la Mare de Déu de la Llum i Sant Frances de Pàola i es celebren el segon cap de setmana de setembre, la dansà es balla el dia de la vespra de festes pels carrers principals de Gaianes, i s'acaba a la Plaça Major. Tot seguit els dansaors de Gaianes faran una mostra de balls acompanyats per la Rondalla Baladre de Muro i Dorotea de Gaianes com a veu convidada.

2013

El diumenge 15 de setembre del 2013 a les 19h. Baladre actua a Turballos.
Com ve sent habitual un any més, el Grup Baladre participa en les festes patronals de Turballos, en honor a Sant Francesc de Pàola i després de la missa i la processó en honor al Sant, Baladre farà una mostra de balls, músiques i tradicions transmeses pels nostres majors; el diumenge dia 15 de setembre a les 19h.

En esta ocasió el nostre grup Baladre representa una vegada més l’espectacle: “Els Cecs Romancers”, que volem portar a altres pobles de les nostres comarques:

Guió de l’espectacle:

Una Vet·lada entre ballades i romanços. Quan el cec Punxonet i el xiquet de Morvedre arriben a la població, els veïns son convocats per l'Agutzil a la Plaça Major per escoltar els seus acudits i romanços i de pas, ballar-se'n alguna i passar bona vetl.lada.

2013

Baladre actua a la fira de Cocentaina els dies 2 i 3 de novembre de 2013.
Grup de Danses Baladre de Muro, a la fira de tot Sants de Cocentaina 2013, els dies 2 i 3 de novembre. Presenta l’espectacle: “Sarau Mediterrani”. Este espectacle vol ser un repàs per les tradicions, costums, músiques i balls dels pobles de la mediterrània  LLoc: Al Porrat Valencià del Plà de la Font Dies:2 i 3 de novembre de 11’00 a 14’00 hores.

Baladre representa per primera vegada l'espectacle “Sarau Mediterrani”. Este espectacle vol ser un repàs per les tradicions, costums, músiques i balls dels pobles de la mediterrània. Senyorets i llauradors canten i ballen junts. Comptes, romanços, i pregons a la antiga. La trilla i els cants de batre. Les danses de pobles germans.

2013

Els Menuts del Grup Baladre, eixen a demanar l’Asguilando pel poble de Muro 24-12-13.
Els xiquets del Grup de Danses Baladre i la Rondalla Baladre junt  a tot el que vulga, eixim el dimarts dia 24 de desembre de 2013 a les 18:00h. a demanar l’asguilando pel poble de Muro.
Ja tenim preparat l’Asguirlando que farem la Nit de Nadal com ara vos conte: Eixirem a les 18:00 h. en punt (caldrà estar abans) de la porta de Baladre / La Xafigà. Tot això s’ha d’acabar a les 19:30 per que eixa nit tots volem arribar prompte a casa per passar la nit amb els nostres familiars. **No falteu Serà un acte tradicional molt bonic i important pels nostres xiquets.

2013