Participació en aplecs i festivals (Des de 2004 a 2006)

2004

Preparació del "XXI Aplec de Danses" de la Fireta de Sant Antón. Dies 16, 17, 18 de gener (2004).
-La fira de Sant Antoni, és una manifestació festiva típicament murera del mes de gener, en la que es desenrotllen activitats culturals com a mostrari de la tradició i el quefer autòcton, en la que podem delectar-nos amb diferents activitats entre les que destaquen la música i la dansa.
-Enguany 2004, el Grup Baladre assistix a la inaguració de la seua seu social, "El Moll de l'Estació" rehabilitat i inagurat per José Joaquín Ripoll Serrano, president de l'excel·lentíssima diputació provincial d'Alacant.
-També rebem al grup d'intercanvi: "Coros i Danzas Alegría de Tiemble", (Tembleque, Toledo). Este grup toledà va actuar al nostre "XXI Aplec de Danses" de la fireta de Sant Antoni, el diumenge dia 18 de gener de 2004; tornant-nos així la visita que vam realitzar a Tembleque el 21 de desembre del 2002, participant al seu: "IV Festival de Navidad de Tembleque".
-A més rebem enguany 2004, en el XXI Aplec de la fireta de Sant Antoni al grup saguntí "Danses de Morvedre".
Dissabte 17 de gener: Seu de Baladre i Centre Cultural Polivalent.
* 12'00h.= inaguració del "Moll de l'Estació", actual seu social de Baladre, pel president de la Diputació Provincial d'Alacant José Joaquin Ripoll.
* 19:00h.= Concert de La Xafigà amb l'entrega dels: "III Premis de Composició per a Dolçaina i Percussió". (Centre Cultural).
* 21:00h.= DANSADA popular des del Centre Cultural fins la Plaça de l'Església
Diumenge 18 de gener:
* 12:00h.= XXI APLEC DE DANSES Fireta de Sant Antoni
Des de la placeta Molina fins la plaça del Matzem. Actuació dels grups:
* Grup de Danses de Morvedre (Sagunt).
* Coros i Danzas Alegría de Tiemble, (Tembleque, Toledo).
* Grup de dolçainers La Xafigà.
* Grup de danses Baladre, de Muro.

2004

Vam participar en la XVI setmana cultural, invitats per l'associació comarcal d'alumnes i professors FPA Beniassent. El 7 de febrer del 2004. Vam ser convidats a la XVI trobada comarcal d'escoles per a adults, i vam organitzar un taller de dansa, en el que els participants van poder deprendre alguns balls tradicionals, típics de Muro i de la nostra comarca.

2004

Danses de Muro a la Plaça del Palau; 12 de juny de 2004
Un any més les danses de Muro tornen als carrers. La plaça del Palau s’engalana de mudar i la tradició més antiga de Muro ompli de festa el poble.

Cada mes de juny, coincidint amb l'entrada de l'estiu i la festivitat del Corpus, es guarnix el carrer i plaça del Palau de la Senyoria i es balla al ritme de dolçaina i tabal, posant a prova la resistència de músics i balladors.

Les danses de Muro tenen com a acte principal la Dansà, amb estructura pròpia del poble de Muro i emparentada directament amb les dansades dels pobles que ens envolten. La Dansà comença a l’altura de l’hort de Sandingo, al carrer "Palacio", on el cap de dansa fa la treta de les dones balladores i va formant-se’n l’estructura, és a dir, la cadena de la dansa que comença a caminar cap a la plaça.

Taller de Danses

- De dimarts 1 a dijous 3 de juny

* A les 20.30 h TALLER DE DANSETES al Moll de l’Estació.

Dansetes als Carrers
- Dimarts, dia 8 de juny

* A les 20:30 h. Carrer St. Joan de Ribera, (final).

- Dimecres, dia 9 de juny

* A les 20:30 h. Carrer d'Enric Valor.

- Dijous, dia 10 de juny

* A les 20:30 h. Benàmer.

- Divendres, dia 11 de juny

* A les 21:00 h. Palau de la Senyoria.
Després de la dansà, soparet de veïnat. En acabar, engalament del carrer. Tots el dies s’avisarà amb tres trons.
Danses de Palacio
-
 Dissabte, 12 de juny
- A les 19.30 hores i des de L’Estació, s’eixirà en passacarrer cap al Palau de la Senyoria amb l’itinerari següent: Estació, Central, Av. Alcoi, Sants, Placeta Molina, Sant Blai, Plaça l’Església, Major, Plaça la Vila, Àngel, Plaça Palacio i Gàbia.
- Aproximadament a les 20.30 hores i des del Santíssim, començarà la treta de balladores i la dansada tradicional del carrer Palau de la Senyoria.
-A la plaça Palacio hi haurà soparet de veïnat on podreu participar tots i l’Ajuntament posarà l’aperitiu i els refrescos. L'entrepà se'l portarà cadascú.
-
En eixe sopar farem  un Sarau popular a la Valenciana on podreu cantar, tocar o ballar.
- Esteu tots convidats.
Animeu-vos i participeu-hi que de segur us ho passareu molt bé.
Organitza: Grup de Danses Baladre - Grup de Dolçainers i Tabaleters la Xafigà -  Comissió de Veïns de Palacio.
Patrocina: M.I. Ajuntament de Muro, Regidoria de Cultura - Exma. Diputació d'Alacant.

2004

 

El divendres 23 de juliol del 2004 varem actuar a Benimarfull, (Alacant), invitats per l'Excel·lentissim Ajuntament d'esta localitat a participar en la seva setmana cultural. que precedeix a les seves festes patronals en honor a Sant Jaume i Santa Ana, del 17 de Juliol al 3 d'agost.On varem portar el nostre espectacle, " La festa dels NO convidats", (estrenat ací a Benimarfull el 23 de juliol de 2004).

___________________________________

Estrenarem nou espectacle. 

LA FESTA DELS NO CONVIDATS  o   'De fora vindran que de casa ens treuran'.
"Al Palau del Comte acudeixen convidats importants vinguts de terres forasteres. La gent del poble, atreta per l'esdeveniment,  dona cap a la plaça del Palau per escorcollar i xafardejar. Quan apareixen els músics s'organitzen la seua pròpia festa. Però l'autoritat no vol aldarulls...."

2004

El diumenge 1 d'agost  de 2004 a les 20h. varem ballar a Benillup, participant així en els actes de la seua setmana cultural 2004 que precedeix a les seves festes patronals en honor a Sant Llorenç. On varem portar el nostre  espectacle, " La festa dels NO convidats", (estrenat a Benimarfull el 23 de juliol de 2004).

2004

El diumenge 8 d'agost a les 20h. varem ballar a Setla participant així en els actes de la seua setmana cultural 2004 que precedixen a les seues festes patronals en honor a Sant Joaquim i la Verge d'Agost. On varem portar el nostre nou espectacle, "La festa dels NO Convidats", (estrenat a Benimarfull el 23 De Juliol del 2004).
Donarem per finalitzada així, la nostra representació: "La festa dels NO Convidats", (estrenada el 23 de Juliol del 2004).

2004

El diumenge 19 de setembre del 2004, actuarem a Turballos. Participant així en les seues festes patronals en honor a Sant Francesc de Paula. On vam fer una representació de balls de les nostres comarques i presentarem les cançons del murer "Ángel Paella". Estes cançons del temps de la segona republica espanyola, que havien caigut ja en l'oblit i rescatarem fruit del nostre treball d'estudi i investigació, divulgaven els successos i esdeveniments quotidians del poble de Muro i les seues rodalies i que hui una vegada recuperades per nosaltres ens servixen per a conéixer els esdeveniments i successos d'aquella època en el nostre poble. En esta primera fase de la nostra investigació rescatarem tres cançons: "Xiulalí Solereta", "Havaneres de Turballos", i "Turballos Capital", que presentarem per primera vegada ací en Turballos.

2004

El dissabte 9 d'octubre de 2004, varem participar en els actes conmemoratius de la "diada del 9 d'Octubre", (dia del País Valencià), a Muro. aquest any  prepararem un taller de dansa per a ensenyar als assistents, alguns balls tradicionals de les nostres comarques, en el parc "El Batà" a les 4.30h.

2004

Varem participar en l'animació de la campanya nadal 2004 de l'associació, "Muro Comerç i Serveis". El divendres 23 de desembre de 2004 col·laborarem en l'animació de carrer organitzat per l'associació de comerciants de Muro, pels diferents carrers del centre urbà i comercial del nostre poble on varem cantar cançons nadalenques.

2004

Actuarem a Quatretondeta participant així a l'homenatge de la primera Batlessa d'Espanya, el 26 de desembre de 2004. L'ajuntament de Quatretondeta, (Alacant) organitzà l'homenatge a la senyora Matilde Pérez Mollá, pel 80 aniversari de la seua elecció com a primera alcaldessa d'Espanya, el grup Baladre va oferir la seua participació en estos actes d'homenatge.

2005

Preparació del "XXII Aplec de Danses" de la Fireta de Sant Antoni. Dies 14, 15, 16 de gener (2005).
-La fira de Sant Antoni, és una manifestació festiva típicament murera del mes de gener, en la que es desenrotllen activitats culturals com a mostrari de la tradició i el quefer autòcton, en la que podem delectar-nos amb diferents activitats entre les que destaquen la música i la dansa.
-Enguany 2005, El Grup Baladre organitza al centre cultural polivalent de Muro, l'actuació del Grup Alimara de València que ens presenta l'espectacle, "El Trib Reial" el dia 15 de gener a les 19h.
-El diumenge 16, a les 12h. els grups: "El Trapig (Beniarjó)" i "El Trencall (Carlet)" participaran al XXII Aplec de Danses de la nostra fireta de Sant Antoni.
Dissabte 15 de gener: Placeta Molina i Centre Cultural Polivalent.
* 12'45h.= Inaguració de la "Fireta de Sant Antoni amb l'imne del "Tio Pep", interpretat pel Cor Parroquial Sant Joan Babtista i la rondalla del Grup Baladre a la placeta Molina de Muro.
* 19:00h.= Baladre organitza l'espectacle d'ALIMARA baix el títol, "El Trib Reial". (Centre Cultural).
* 21:00h.= DANSADA popular des del Centre Cultural fins la Plaça de l'Església
Diumenge 16 de gener:
* 12:00h.
= XXII APLEC DE DANSES Fireta de Sant Antoni
Des de la placeta Molina fins la plaça del Matzem. Actuació dels grups:
* Grup de Danses Trapig de Beniarjó.
* Grup de Danses El Trencall Carlet.
* Grup de dolçainers La Xafigà.
* Grup de danses Baladre, de Muro.

2005

El Grup Baladre, va participar en: "les III Jornades de Danses de les comarques del sud del País Valencià". Organitzades per: Taller de Balls Bassot, (Burjassot) en coordinació amb la Colla de Tabal i Dolçaina Gatzara de Paterna. -Dates: 19, 20 i 21 de Maig 2005. -Professorat: Grup de Danses Baladre. -Conferència divulgativa a càrrec del murer Joan Josep Pascual. - Professorat i Sarau: a compte de Baladre: -Anàlisi musical de les peces a ballar. -Presentació de treballs d'investigació. -Exposicions de material iconogràfic. -Projeccions audiovisuals. -Visites culturals guiades per Burjassot. -Saraus de ball i taller de danses.

2005

 

El Dissabte 21 de maig del 2005, després de donar per finalitzada la nostra participació en "les III Jornades de Danses de les Comarques del Sud del País Valencià", organitzades pel taller de Balls El Bassot de Burjassot, en coordinació amb la Colla de Tabal i Dolçaina Gatzara de Paterna. Ens traslladarem a Massalfassar on participarem en la 9a edició del Cant al Ras organitzada per la "Colla de Dimonis de Massalfassar", on varem interpretar cançons de les nostres comarques.

2005

Danses de Muro a la Plaça del Palau; 28 de maig de 2005
Un any més les danses de Muro tornen als carrers. La plaça del Palau s’engalana de mudar i la tradició més antiga de Muro ompli de festa el poble.

Cada mes de juny, coincidint amb l'entrada de l'estiu i la festivitat del Corpus, es guarnix el carrer i plaça del Palau de la Senyoria i es balla al ritme de dolçaina i tabal, posant a prova la resistència de músics i balladors.

Les danses de Muro tenen com a acte principal la Dansà, amb estructura pròpia del poble de Muro i emparentada directament amb les dansades dels pobles que ens envolten. La Dansà comença a l’altura de l’hort de Sandingo, al carrer "Palacio", on el cap de dansa fa la treta de les dones balladores i va formant-se’n l’estructura, és a dir, la cadena de la dansa que comença a caminar cap a la plaça.

Taller de Danses

- De dimarts 17 a dijous 19 de maig

* A les 20.30 h TALLER DE DANSETES al Moll de l’Estació.

Dansetes als Carrers
- Dimarts, dia 24 de maig

* A les 20:30 h. Carrer Josep Bono.

- Dimecres, dia 25 de maig

* A les 20:30 h. Setla de Nunyes.

- Dijous, dia 26 de maig

* A les 20:30 h. Llavador de Sant Roc.

- Divendres, dia 27 de maig

* A les 21:00 h. Palau de la Senyoria.
Després de la dansà, soparet de veïnat. En acabar, engalament del carrer. Tots el dies s’avisarà amb tres trons.
Danses de Palacio
-
 Dissabte, 28 de maig
A les 19.30 hores i des de L’Estació, s’eixirà en passacarrer cap al Palau de la Senyoria amb l’itinerari següent: Estació, Central, Av. Alcoi, Sants, Placeta Molina, Sant Blai, Plaça l’Església, Major, Plaça la Vila, Àngel, Plaça Palacio i Gàbia. Aproximadament a les 20.30 hores i des del Santíssim, començarà la treta de balladores i la dansada tradicional del carrer Palau de la Senyoria.

Seguidament:

Després de la Dansà anirem a canviar-nos ràpidament de roba i ...A la plaça Palacio hi haurà soparet de veïnat on podreu participar tots i l’Ajuntament posarà l’aperitiu i els refrescos. L'entrepà se'l portarà cadascú.
En eixe sopar farem  un Sarau popular a la Valenciana on podreu cantar, tocar o ballar. Esteu tots convidats. Animeu-vos i participeu-hi que de segur us ho passareu molt bé.
Organitza: Grup de Danses Baladre - Grup de Dolçainers i Tabaleters la Xafigà -  Comissió de Veïns de Palacio.
Patrocina: M.I. Ajuntament de Muro, Regidoria de Cultura - Exma. Diputació d'Alacant.

2005

Intercanvi amb Polònia del 16 al 22 d'agost del 2005. Després de nombrosos esforços, que donaren com resultat els contactes i posterior intercanvi cultural amb la Regió de: Pomorskie a 40 Km. de GDANSK, (Ciutat de SZTUM), al nord de Polònia. Viatjàrem a Polònia l'agost del 2005. El grup polonés:"Stowarzyszenie Milosników Kultury Ludowej Powislanie". ens tornà la visita, el Juliol 2006, coincidint amb els actes commemoratius del 25 aniversari del Grup Baladre, donant una mostra del seu folklore i tradicions a Muro i les nostres comarques.

També amb motiu del nostre viatge d'intercanvi a Polònia l'agost de 2005, preparàrem un espectacle teatral de dansa el qual estrenàrem  per primera vegada davant el públic polonés, anomenat: "CADA COSA AL SEU TEMPS"; Un repàs a les tradicions repartides en les 4 estacions de l'any: Temps de sega i treball (Estiu), temps de mort i de vida (Tardor), temps de família i amics (Nadal) i temps de festa Major (Primavera).

2005

Actuació a Benamer, en seves festes patronals. El diumenge 28 d'agost de 2005. El diumenge 28 d'agost del 2005, varem actuar a Benamer, a les seues festes patronals en honor a la festivitat de la Mare de Déu de Gràcia, en esta actuació varem representar novament l'espectacle, "Cada cosa al seu temps", estrenat per primera vegada el 19 d'agost del 2005, en el nostre viatge d'intercanvi a Polònia, i que voliem donar també a conéixer en el nostre poble i comarques.

2005

Actuació a Gorga, en seves festes patronals. El diumenge 4 de setembre de 2005. El diumenge 4 de setembre del 2005, varem actuar a Gorga, a les seues festes patronals en honor a la festivitat de la Nativitat de la Mare de Déu, en esta actuació varem representar novament l'espectacle, "Cada cosa al seu temps", estrenat per primera vegada el 19 d'agost del 2005, en el nostre viatge d'intercanvi a Polònia, i que voliem donar també a conéixer en el nostre poble i comarques.


2005

El Baladre de Muro participa al 1er. Aplec de Danses dels Pobles de la Serra Mariola el 17 de setembre de 2005 a les 18h. (Alcoi). Els grups de danses de la Serra Mariola, van acordar per unanimitat el portar avant el projecte de fer "L'Aplec de Danses de la Serra Mariola", amb caràcter anual i itinerant. Participen tots els pobles que estan a l'abast geogràfic d'esta serra de les comarques centrals alacantines. On cada poble ens fa una mostra de la seua dansada tradicional.
El 17 de setembre del 2005 a les 18h. es va celebrar a "Alcoi", la primera trobada de danses dels pobles ubicats al voltant de la Serra de Mariola, En principi l'itinerari havia d'anar des del carrer "Sant Francesc", fins la "plaça de Dins", encara que açò es va veure modificat per motius climatològics i es va haver de celebrar en l'interior de la Sala Municipal de la Plaça d'Espanya, "Santiago Calatrava".
On després de que cada població ballara la seua dansada, els músics dels diferents pobles que van participar, interpretaren junt amb els músics del Carrascal i Sant Jordi d'Alcoi, els balls típics alcoians, (Velles, Barxell i Safanòria), que van ballar tots. A continuació va haver-hi un sarau a càrrec dels músics dels dos grups alcoians, on es va poder ballar fins que va haver-hi ganes de festa.
Els pobles que van participar en esta primera edició del "Aplec Mariola", van ser: Agres, Alcoi, Banyeres de Mariola, Biar, Bocairent, Cocentaina, Gaianes, i Muro.

2005

El diumenge 18 de setembre del 2005 al les 19h., varem actuar a Turballos. Participant així en les seues festes patronals en honor a Sant Francesc de Paula. En esta actuació representarem novament l'espectacle, "Cada cosa al seu temps", estrenat per primera vegada el 19 d'agost del 2005, en el nostre viatge d'intercanvi a Polònia, i que voliem donar també a conéixer en el nostre poble i comarques.

2005

Amb motiu de la "I Fira Gastrónomica de Productes Típics i Artesans" de Muro, el 2 d'octubre del 2005 col·laborarem en l'animació de carrer, ballant entre les diferents parades i expositors, muntats per a este esdeveniment.

2005

Col·laboració de la rondalla Baladre, en el concert de nadal celebrat pel "Cor Sant Joan Baptista", en la parròquia de Muro, el dia 18 de desembre del 2005 a les 12'30h. El nostre grup va participar en la segona part d'este recital interpretant 4 nadales, amb els cantants del cor.

2005

Participació en l'animació de la campanya Nadal 2005 de l'associació, "Muro Comerç i Serveis". El 23 desembre  del 2005 varem participar en l'animació de carrer organitzada per l'associació de comerciants de Muro, pels diferents carrers del centre urbà i comercial del nostre poble. Este any participarem amb nosaltres xiquets del col·legi Montcabrer de Muro, cantant nadales de les nostres comarques.

2006

20, 21, 22 de gener del 2006, amb motiu del nostre 25 aniversari, i aprofitant l'ocasió que ens brinda la nostra "Fireta de Sant Antoni 2006, preparem per a estes dates una exposició retrospectiva anomenada: "BALADRE 25 ANYS" que reflecteix el nostre recorregut d'estos 25 anys. Lloc: Centre Social Matzem, (1ª Planta) dies 20, 21, i 22.

2006

Preparació del "XXIII Aplec de Danses" de la Fireta de Sant Antoni. Dies 20, 21, 22 de gener (2006).
-La fira de Sant Antoni, és una manifestació festiva típicament murera del mes de gener, en la que es desenrotllen activitats culturals com a mostrari de la tradició i el quefer autòcton, en la que podem delectar-nos amb diferents activitats entre les que destaquen la música i la dansa.
-Enguany 2006, La Xafigà actuarà el 21 de gener a les 19h al Centre Cultural Polivalent de Muro, i el diumenge 22, a les 12h. els grups: "Els Cardaors (Bocairent)" i "El Grup de Danses Ontinyent (d'Ontinyent)" participaran al XXIII Festival de Danses de la nostra fireta de Sant Antoni.
-Dies 20, 21, i 22 de gener del 2006. Enguany a més, amb motiu del nostre 25 aniversari, preparem per a estes dates una exposició retrospectiva anomenada: "BALADRE 25 ANYS", que reflexa el nostre recorregut en estos 25 anys. Lloc: Centre Social Matzem, (1a Planta), dies 20,21, i 22.
Dissabte 21 de gener:
Centre Social Matzem, Plaça Molina i Centre Cultural Polivalent.
* 10'00h. = Inaguració de l'exposició retrospectiva: "BALADRE 25 ANYS", que reflexa el nostre recorregut en estos 25 anys.
* 12'45h. = Inaguració de la "Fireta de Sant Antoni amb l'imne del "Tio Pep", interpretat pel Cor Parroquial Sant Joan Babtista i la rondalla del Grup Baladre a la placeta Molina de Muro.
* 19:00h. = Concert de La Xafigà, amb l'entrega del IV premis de composició per a dolçaina i percussió. (Centre Cultural).
* 21:00h. = DANSADA popular des del Centre Cultural fins la Plaça de l'Església.
Diumenge 22 de gener:
* 12:00h. = : XXIII APLEC DE DANSES Fireta de Sant Antoni.
Des de la placeta Molina fins a la plaça del Matzem. Actuació dels grups:
* Grup de danses Cardaors de Bocairent.
* Grup de danses d'Ontinyent
* Grup de dolçainers La Xafigà.
* Grup de danses Baladre, de Muro.

2006

Actuació a Benillup, (Alacant) a la seua festivitat de Santa Àgueda. Any 2006. El dissabte 4 de febrer del 2006, varem participar en els actes festius que es realitzen en honor a Santa Àgueda en la localitat de Benillup. on actuarem i ballarem en la seua precessó, donant una mostra del nostre repertori d'este tipus de balls, recuperant així esta tradició que ve inclús des del segle XXVIII, on es ballava en les processons en honor als sants.

2006

Actuació a Castells de Castells, (Alacant) el 29 d'abril del 2006. El dissabte 29 d'Abril del 2006, a les 18'30h. vam participar a la "VI Fira folklòrica-cultural Gastronòmica", que se celebrà enguany els dies 29 i 30 d'abril a la localitat de Castells de Castells.
En esta actuació vam representar novament l'espectacle, "Cada cosa al seu temps", estrenat per primera vegada el 19 d'agost del 2005, en el nostre viatge d'intercanvi a Polònia, i que voliem donar també a conéixer en el nostre poble i comarques.
En este espectacle representem una mostra de balls, cançons, músiques i tradicions de la nostra zona cultural, estructurat al llarg de les quatre estacions de l'any.

2006

Participació de Baladre en la "III Marxa del Comtat i l'Alcoia per la Cultura de Pau i No-Violència", (Turballos) el 7 de maig del 2006. El diumenge 7 de maig del 2006, el Grup Baladre va col·laborar en els actes de cloenda de la anomenada marxa, que va tindre l'itinerari següent: Alcoi, Cocentaina, Muro, Setla, Turballos, on van arribar els marxadors; celebrant-se un dinar, després del qual el grup Baladre va preparar uns tallers de balls de la nostra comarca que van poder aprendre tots els participants que acudiren a estos actes.

2006

El Grup Baladre organitza i participa el 2on. Aplec de danses dels pobles de la Mariola a Muro el 10-06-06 ...i reprenem el camí.....
Muro va acollir la segon trobada. Es va celebrar el 10 de juny de 2006, coincidint amb el inici de la setmana de les danses tradicionals que se celebren a Muro, tots els anys al voltant de la festivitat del corpus.
Aquella vesprada, abans de la dansada, vam fer una xicoteta cercavila per diferents carrers de Muro, fins arribar a la plaça de l’església. Des d’allí vam començar a ballar, passant pel carrer major i el carrer de l’Àngel, fins arribar a la Plaça del Palau de la Baronia. L’ordre dels pobles va ser: Alcoi, Planes, Beneixama, Bocairent, Biar, Gaianes, Agres, Banyeres de Mariola, Cocentaina, i tancant el poble amfitrió Muro. En arribar a la plaça del Palau, tots i totes vam ballar dos balls de Muro, ("Les d’Alacant i la Jota") i a continuació vam cantar la popular cançó "El tio Pep".
-Com a novetat a l'aplec 2006, es va decicir que les rondalles participants prepararen algunes cançons tipus, (Vals, Pasdoble Masurca, Jota), amb la finalitat de fer un sarau durant i després del sopar. Es va demanar que participaren el nombre més gran possible de rondalles. La qual cosa va ocorrer a l’acollidora plaça del Palau, engalanada per a les festes de Muro, plena de gent, amb balladors i balladores experimentats i novells que es movien al so de la música antiga, creaven una estampa que ens recordava als temps antics. Temps en els qual es festejaven als masos, cases i places la recollida de la collita, la visita de la Pastora o qualsevol esdeveniment familiar important.

Horaris i programació:

-18'00h:
S'obrirà el col·legi Montcabrer de Muro, per organitzar la recepció, assistència i canvi de roba, dels pobles participants.
-19'30h:
Eixirem tots en cercavila des del col·legi Montcabrer cap la Plaça l'Església amb l'itinerari següent: Camí de l’Hort de Sandingo, Plaça i carrer del Palau, Dr. Flèming, Plaça l’Era, Sant Josep, Sants de la Pedra, Placeta Molina, Sant Blai i Plaça l’Església.
-20'00h:
Des del Cantó del Rector de la Plaça l’Esglesia, començarà el “II Aplec de les Danses dels Pobles de la Mariola” amb l'orde següent: Alcoi, Planes, Beneixama, Bocairent, Biar, Gaianes, Agres, Banyeres, Cocentaina i Muro i que transcorrerà per l'Itinerari següent: Plaça l’Església, Carrer Major, Carrer l’Àngel i Plaça del Palau de la Baronia.
-Quan tots els pobles arriben a la Plaça del Palau, finalitzaran les dansades i l'Ajuntament  i el poble Muro donarà la benvinguda a tots els pobles participants.
-A continuació, les rondalles dels diferents pobles interpretaran els balls de Muro, (Les d'Alacant i la Jota de Muro), que ballaran tots els pobles participants a l'Aplec. Per a finalitzar tocarem i cantarem “El Tio Pep”.
-22'00h: Després del “Tio Pep”, i un temps per mudar-se de roba, hi haurà  sopar de faixeta i sarau per a que tots ballem i ens divertim.  Es prepararan les taules en la mateixa Plaça del Palau, i l'Ajuntament posarà les begudes i l'aperitiu, i l'organització amanirà els entrepans, per la qual cosa es repartiran uns tiquets que s’entregaran al representant de cada grup o poble. (Si voleu tiquets, feu previsió i poseu-vos en contacte amb el representant del vostre poble o grup).
-A continuació, els músics participants en el sarau tocaran, i cantarem, ballarem i farem festa, fins que hi haja ganes.
 
Nota.- Si plou, es celebraran tots els actes dins del  pavelló cobert del Poliesportiu Municipal.

2006

Danses de Muro a la Plaça del Palau; 17 de juny de 2006
Un any més les danses de Muro tornen als carrers. La plaça del Palau s’engalana de mudar i la tradició més antiga de Muro ompli de festa el poble.

Cada mes de juny, coincidint amb l'entrada de l'estiu i la festivitat del Corpus, es guarnix el carrer i plaça del Palau de la Senyoria i es balla al ritme de dolçaina i tabal, posant a prova la resistència de músics i balladors.

Les danses de Muro tenen com a acte principal la Dansà, amb estructura pròpia del poble de Muro i emparentada directament amb les dansades dels pobles que ens envolten. La Dansà comença a l’altura de l’hort de Sandingo, al carrer "Palacio", on el cap de dansa fa la treta de les dones balladores i va formant-se’n l’estructura, és a dir, la cadena de la dansa que comença a caminar cap a la plaça.
Aplec de Danses de la Mariola
- Dissabte dia 10 de juny

   -A les 20:00h. “II Aplec de les Danses dels Pobles de la Mariola”,
que enguany se celebrarà a Muro amb la participació de tots els pobles que fan danses a la Mariola, (des de la Plaça l’església fins la Plaça del Palau), i que acabarà amb un sopar de faixa i un Sarau a càrrec de les rondalles dels pobles participants a la Plaça del Palau de Muro.
   *Col·labora i dirigix, José Rafael Pascual Vilaplana, (www.pascualvilaplana.com).
Dansetes al Carrer
- Dimarts, dia 13 de juny
   Carrer Baríton Jordà
- Dimecres, dia 14 de juny

    Carrer Sants de la Pedra

- Dijous, dia 15 de juny
   Turballos
             *Tots els dies les dansetes començaran a les 20’30h.

             *S’avisarà amb tres trons.
             *Després de la dansà de carrer, soparet de veïnat.

- Divendres, dia 16 de juny

 
  A les 21h. Plaça del Palau
     *El divendres 16 de juny en acabar el soparet de veïnat: engalanament del Carrer i Plaça del Palau. Seguidament a les 12h.
Hi haurà: Albades o Cançons de Ronda. Recorrerem els carrers de poble i es podran dedicar albades a tota la gent que s’inscriga en antelació o bé comunicant-ho a algun membre de Baladre o la Xafigà.
Danses de Palacio

- Dissabte, dia 17 de juny

     *A les 19’30h. i des de l’Estació, s’eixirà en cercavila cap al Palau de la Senyoria, (Plaça Palacio) amb l’itinerari següent: Estació, Central, Av. Alcoi, Sants de Pedra, Placeta Molina, St. Blai, Plaça l’Església, C. Major, Plaça la Vila, C. Àngel, Plaça Palacio i Gàbia.
     *Aproximadament a les 20’30h. i des del Santíssim, començarà la treta de les balladores i la dansada tradicional del carrer Palacio de Muro.
     *Seguidament i en finalitzar la dansà, hi haurà soparet de faixeta a la Plaça del Palau per a tots els que vullguen i l’ajuntament posarà l’aperitiu i els refrescos.
     *Després revetla amenitzada pel grup: Sacsejat Folk.
 Animeu-vos i participeu que de segur ho passareu molt bé.
Organitza: Grup de Danses Baladre - Baladre 25 anys (1981-2006) - 2on. Aplec de Danses dels Pobles de la Mariola Muro 2006 - Grup de Dolçainers i Tabaleters la Xafigà -  Comissió de Veïns de Palacio.
Patrocina: M.I. Ajuntament de Muro, Regidoria de Cultura - Manufactures Alhambra, Guitarres Artesanes - Exma. Diputació d'Alacant - Sonoritzacions Adlibitum Musical.

2006

Vam paticipar al "Culturaviva 2006", que celebrava la seva sisena edició a Granollers (Catalunya). (Dies 24 i 25 de juny).

El Grup Baladre va viatjar a Granollers els dies 24 i 25 de juny.

Esta festa: Culturaviva en la seva edició 2006 a Granollers (Vallès Oriental),  està organitzada per la Coordinadora d’Associacions per la Llengua catalana (CAL) de divendres 23 de juny fins diumenge dia 25.

2006

Recepció del grup polonés:"Stowarzyszenie Milosników Kultury Ludowej Powislanie", de Stum, (juliol 2006).
El grup polonés ens va tornar la visita, del 10 al 17 de juliol del 2006 recorrent així les nostres comarques, per a conéixer els nostres pobles i costums i compartir també la seues amb nosaltres. Perquè la seua estada fora el més agradable possible els vam preparar una ruta perquè conegueren les nostres comarques, organitzant-los també una sèrie d'actuacions a Muro, Benillup, i Lorxa, perquè ens pugueren mostrar així les seues costums i tradicions a Muro i les nostres comarques.

2006

El diumenge 17 de setembre del 2006 a les 19h. Vam actuar a Turballos.
Com ve sent habitual un any més, el Grup Baladre participa a les festes patronals de Turballos, en honor a Sant Francesc de Paula. En esta ocasió vam presentar un espectacle completament renovat, compost per quatre parts diferenciades, que va agradar al public que assistix habitualment a les festes d'este poble.

2006

El 30 de setembre del 2006, la rondalla Baladre participa en: "III Aplec de Rondalles Tio Delfín", a Alcoi.
Convidats pel Grup de Danses Carrascal d'Alcoi vam participar al seu "III Aplec de Rondalles Tio Delfín" el dissabte 30 de setembre del 2006 a les 18'30h. A la Plaça de Dins d'Alcoi. Esta trobada s'engloba dins dels actes de la XVII setmana de cultura popular, organitzada pel grup Carrascal. En esta trobada vam participar: La Rondalla del Centre de Majors de la Plaça (Alcoi), La Rondalla del Grup Baladre (Muro), i la Rondalla del Grup de Danses Carrascal (Alcoi).

2006

L'1 d'octubre del 2006, el Grup Baladre participa a la II Fira Gastronòmica de Muro.
Invitats per les associacions de comerciants i l'ajuntament murer, el Grup de Danses Baladre amb La Xafigà, van participar en l'animació de carrer de la "II Fira Gastronòmica de Productes Típics i Artesans" situada a la Plaça del Matzem, durant el matí i vesprada del diumenge 1 d'octubre del 2006.

2006

Actuació a Planes de la Baronia: el 8 d'octubre del 2006 a les 18'30h.
Vam actuar a Planes invitats pel seu ajuntament a les festes majors en honor a la Mare de Déu del Roser, Sant Roc i el Santíssim Crist.
En esta actuació vam representar de nou l'espectacle, "Cada cosa al seu temps", estrenat per primera vegada el 19 d'agost del 2005, en el nostre viatge d'intercanvi a Polònia, i que vam voler donar també a conéixer al nostre poble i comarques.
En este espectacle fem una mostra de balls, cançons, músiques i tradicions de la nostra zona cultural, estructurat al llarg de les quatre estacions de l'any.

2006

Actuació a l'Alfàs del Pi, el 9 d'octubre del 2006 a les 12'00h.
Vam Actuar a l'Alfàs de Pi, invitats pel seu ajuntament i la regidoria de cultura als actes commemoratius del dia 9 d'octubre, (dia del país valencià). Vam ballar el dilluns 9 d'octubre a les 12'00h a la plaça de l'església d'esta localitat alacantina.
En esta actuació vam representar de nou l'espectacle, "Cada cosa al seu temps", estrenat per primera vegada el 19 d'agost del 2005, en el nostre viatge d'intercanvi a Polònia, i que vam voler donar també a conéixer en el nostre poble i comarques.
En este espectacle fem una mostra de balls, cançons, músiques i tradicions de la nostra zona cultural, estructurat al llarg de les quatre estacions de l'any.

2006

Participació de la Rondalla Baladre en el concert de nadal del Cor Parroquial, 17 de desembre del 2006.
Un any més la Rondalla Baladre va col·laborar amb el Cor Parroquial Sant Joan Baptista, en el seu Concert de Nadal que va tindre lloc en la parròquia de Muro, el diumenge 17 de desembre del 2006 a les 12'30h.
La nostra rondalla va participar a la segona part d'este recital interpretant 6 nadales amb els instruments de corda, combinats amb la polifonia dels cantants del cor.

2006

El 17 de desembre del 2006, la rondalla Baladre va col·laborar amb el Grup St. Jordi d'Alcoi en la seua actuació a la localitat alacantina de Daia Nova.
El grup de danses St. Jordi d'Alcoi, va demanar la col·laboració a la Rondalla Baladre en la seua actuació de Daia Nova (Alacant), el 17 de desembre del 2006 a les 18'00h. Esta actuació del grup St. Jordi, està patrocinada per l'excel·lentíssima Diputació d'Alacant, dins de la campanya tardor cultural i que la localitat de Daia Nova va incloure dins de la seua programació de festes nadalenques 2006-2007.

2006

25 aniversai del Grup de Danses Baladre de Muro. Any 2006.

El Grup Baladre complix al llarg de l'any 2006 el seu 25 aniversari. Ja ha passat tot este temps des que a finals dels anys 70 i principis dels 80, diversos grups d'amics es plantegen la tasca de recuperar els balls, la música i la cultura popular que va quedant en l'oblit i iniciar una labor de dignificació del patrimoni cultural del nostre poble. 25 anys després és molt el camí recorregut i encara que són molts els objectius aconseguits, som conscients que encara ens queda molt de camí per recórrer.El grup baladre està realitzant un gran esforç, per a que este any que ve 2006, se celebren en commemoració dels nostres 25 anys com a grup, un gran i variat nombre d'esdeveniments culturals, com actuacions musicals i de danses, exposicions d'etnografia, indumentària i fotografia, edició de revista, conferències divulgatives, tallers de danses etc. Estos esdeveniments ja s'aniran detallant més avant en un calendari amb dates i horaris dels mateixos.

 

-20, 21, 22 de gener del 2006, amb motiu del nostre 25 aniversari, i aprofitant l'ocasió que ens brinda la nostra "Fira de Sant Antoni 2006, preparem per a estes dates una exposició retrospectiva anomenada: "BALADRE 25 ANYS" que reflecteix el nostre recorregut d'estos 25 anys. Lloc Centre Social Matzem, (1ª Planta) dies 20, 21, i 22.

2006

-10 de juny del 2006,  -A les 20:00h. “II Aplec de les Danses dels Pobles de la Mariola”, que enguany se celebrarà a Muro amb la participació de tots els pobles que fan danses a la Mariola, (des de la Plaça l’església fins la Plaça del Palau), i que acabarà amb un sopar de faixa  i un Sarau a càrrec de les rondalles dels pobles participants a la Plaça del Palau de Muro.

 

2006

-Dies del 10 al 17 De Juliol del 2006. Recepció del grup polonés:"Stowarzyszenie Milosników Kultury Ludowej Powislanie", de Stum. El grup polonés ens va tornar la visita, del 10 al 17 de juliol del 2006 recorrent així les nostres comarques, per a conéixer els nostres pobles i costums i compartir també la seues amb nosaltres. Perquè la seua estada fóra el més agradable possible els prepararem una ruta turística perquè conegueren les nostres terres, organitzant-los també una sèrie d'actuacions a Lorxa, Benillup i Muro, perquè pogueren mostrar així les seues costums i tradicions al poble de en Muro i les nostres comarques.

2006

El Baladre tanca la celebració del 25 aniversari del grup, amb un espectacle que vol reunir a tots els grups de Muro, que treballen en el món de la música i la cultura al voltant d'un tema únic: Muro i la seua gent, un poble i uns veins que mantenen entre tots un grapat de tradicions en les que es reconeixen i miren amb elles cap el segle XXI".
-Dia 20 de gener del 2007, a les 19h.
Al Centre Cultural Polivalent de Muro amb motiu de la clausura dels actes dels nostres 25 anys com a grup, organitzem: "L'Espectacle Conjunt al Voltant de les Tradicions de Muro", amb la participació de: La Xafigà, Sarnatxo Folk, Rondalla la Lira, Unió Musical de Muro, Cor Parroquial Sant Joan Baptiste, xiquets dels col·legis Montcabrer i Bracal, Grup de Teatre Jalepatakala i Grup de Danses Baladre.