2007 fins a 2009

2007 fins a 2009


El Grup de Danses Baladre va organitzar un concert de Nadal a l’asil d’ancians de Muro pel diumenge dia 20 de desembre de 2009.

El Grup de danses Baladre i la seua rondalla van oferir un Concert de Nadal a l’Asil de Beneficència de Muro el passat dia 20 de desembre de 2009 a les 17’30 h. per encetar Nadal i portar alegria als majors de l’Asil i públic en general que va acudir a l’Acte. Entre nadaletes de la nostra comarca, també s’anaren interpretant masurques, boleros, valsets, romanços, jotes i fandangos, alguns dels quals van ser ballats inclús per alguns dels residents amb traça i alegria. L’acte, d’hora i mitja de durada, va deixar amb ganes de més als presents i es repetirà en pròximes ocasions. Nadal va començar a l’Asil com cal, cantant, ballant i mostrant el millor respecte pels nostres majors i per les nostres tradicions.


Actuació de Baladre a Agullent (València), amb Motiu de la Setmana dels pensionistes el 16 d’octubre de 2009.

El Grup de Danses Baladre de Muro va actuar a Agullent (València), amb motiu de la 3a. Setmana del Major del 13 al 18 d’octubre de 2009; organitzada per l’ajuntament d’esta localitat valenciana i la seua associació de pensionistes i jubilats, esta actuació va estar patrocinada per la Diputació de València, el Servei d’Assistència i Recursos Culturals, i la Generalitat Valenciana. L’actuació del Grup Baladre va tindre lloc el divendres dia 16 d’octubre a les 22’30h en el Saló Multiús de la Font Jordana. El Grup Baladre, a petició de l’ajuntament d’Agullent i de la seua associació de jubilats i pensionistes, presentà un espectacle participatiu en el qual els assistents varen cantar i ballar amb nosaltres, a més de gaudir de la mostra de balls oferida pel nostre grup.


Intercanvi cultural del Grup Baladre de Muro (El Comtat) amb Sa Revetla d’Algebelí de Muro de Mallorca. 2009-2010.

Baladre va participar en l’intercanvi cultural i agermanament entre les poblacions de Muro d’Alacant i Muro de Mallorca. A Muro (País Valencià) dies 10, 11, 12 d’octubre de 2009. En 2009, amb motiu del futur agermanament de les poblacions de Muro d’Alacant i Muro de Mallorca, vam rebre al grup murer de Mallorca: Sa Revetla d’Algebelí, en la nostra festa més emblemàtica el 9 d’octubre dia dels valencians, amb el que va realitzar un intercanvi cultural a nivell dels nostres grups i que va obrir el camí a un futur intercanvi institucional i cultural a tots els nivells entre les nostres dos poblacions, les quals compartixen el mateix topònim.
Els murers mallorquins varen arribar divendres 9 d’octubre a Muro (El Comtat) i va ser dissabte quan varen començar les activitats programades, entre les quals va destacar una visita a la Ciutat de Xàtiva, guiada pel cantaor socarrat Pep Gimeno «Botifarra» i altra visita a la Vila de Muro, guiada per la historiadora local Elia Gozalbez.
Els visitants mallorquins varen ser rebuts per l’Ajuntament de Muro el diumenge 11 d’octubre a les 11:00 h. on l’alcalde els va donar la benvinguda en nom de tot el poble de Muro. El Grup Sa Revetlla d’Algebeli de Muro (Mallorca), va fer una mostra de balls i músiques tradicionals el dissabte dia 10 d’octubre a les 20:00 h. a l’auditori de la Font Jordana d’Agullent i  posteriorment el diumenge dia 11 d’octubre a les 19:00 h. al Centre Cultural de la Vila de Muro, actuant conjuntament amb el Grup Baladre.
Les actuacions programades varen ser gratuïtes i es va convidar a tots a participar i gaudir d’aquest esdeveniment.

Més avant en l’octubre de 2010 el grup Baladre tornarà la visita als Murers de Mallorca els dies 9, 10,11 i 12, donant per finalitzat  este intercanvi de músiques, balls i tradicions entre els dos pobles, però deixant la porta oberta als inicis de l’agermanament a tots els nivells institucionals entre els nostres “Muros”.


El Grup Baladre va amenitzar la «V Fira Gastronòmica de Muro», al costat del grup de danses: «St. Jordi d’Alcoi». Els dies 3 i 4 d’octubre de 2009.

Invitats per les associacions de comerciants i l’ajuntament murer, el Grup de Danses Baladre va participar en l’animació de carrer de la «V Fira Gastronòmica de Productes Típics i Artesans», situada en la Plaça del Matzem, El dissabte dia 3 d’octubre a les 18’00h. El grup de danses «St. Jordi, va animar esta 5ena edició de la fira gastronòmica, l’endemà diumenge dia 4 a la mateixa hora, invitats pel grup Baladre. El Baladre i St. Jordi van actuar a Muro en dies consecutius durant la fira gastronòmica, ballant entre les parades dels firers i animant al públic assistent a la Plaça del Matzem de Muro, la vesprada del dia 3 i 4 d’octubre.


El diumenge 20 de setembre del 2009 a les 19h. vam actuar a Turballos.

Com ve sent habitual un any més, el Grup Baladre va participar en les festes patronals de Turballos, en honor a Sant Francesc de Paula; el diumenge dia 20 de setembre a les 19h. En esta ocasió vam presentar un espectacle completament renovat, en el que introduirem la participació del públic com a part important de l’espectacle tant en el cant com en el ball, esta participació activa va agradar molt al públic que assisteix habitualment a les festes d’esta pedania murera.


Baladre va participar en el: «XXVII FESTIVAL NACIONAL DE FOLKLORE de Molina de Segura”, l’11 de setembre de 2009.

Invitats pel grup de Cors i Danses de Molina, Associació Regional Francisco Salzillo i l’Exm. Ajuntament de Molina de Segura, Baladre va participar en el 27 festival 2009, el dia 11 de setembre a les 21’30h, en l’auditori municipal d’esta localitat murciana, compartint escenari amb el grup amfitrió i 2 grups més vinguts de Salamanca i Ciudad Real. Este festival està englobat dins de la programació de les festes patronals en honor a la Mare de Déu de la Consolació, del 5 al 21 de setembre.
PROGRAMA.

Dia
11 de setembre de 2009
Lloc: Auditori Municipal
Hora: 21:30 Hores.
Concentració de Grups:
      Centre de Capacitació Agrària, 19:30 Hores.
      Eixida cap a l’Auditori Municipal. 20: 45 Hores.
Començament de la primera jornada del Festival.
      21:30 Hores obertura del Festival a càrrec d’Exm. Sr. Alcalde de Molina de Segura.
Orde d’Actuació:
-Antics components “ Mare de Déu del Riu”. (Molina de Segura)

-Grup
 de Danses “BALADRE “de Muro (Alacant)
-Cors i Danses “Federico Lozano” – Salamanca
-Cors i Danses “Tierra Roja” – Almagro (Ciudad-Real)

Temps d’actuació per grup: Entre 20 Minuts.
 No podran excedir-se del temps marcat.


La Rondalla Baladre va participar en les «II Jornades sobre les Danses de la Vall d’Albaida» (Alfarrasí, el 29 d’agost de 2009).

La taula redona va ser l’últim dels actes celebrats, on una de les principals conclusions a les quals van arribar els participants va ser La falta absoluta de suport de tot allò que siga tradicional valencià, música, danses, cultura autòctona… dins la II Jornada sobre les danses de la Vall d’Albaida, que es va celebrar dissabte passat, dia 29 d’agost al Centre Cultural d’Alfarrasí. En acabar les intervencions dels ponents es va passar a escoltar la veu brillant d’un d’ells, el bocairentí Toni Navarro, “Violí”, interpretant una cançó de batre amb lletra de Sergi Gómez, i altres mostres de música tradicional de la comarca. Després va ser el torn musical de Joan Carles Colomer amb l’acompanyament de músics de la rondalla “El Baladre”, de Muro, i també de l’ànima del grup musical “La Gent del Desert”, Jesús Barranco. Fins i tot al final de l’acte va haver un improvisat espectacle de música i cançó on van participar tots els que hem citat abans i també quatre balladores de “La Balleruga” que van fer una demostració de la seua agilitat i bon sentit del ritme, vestides amb els texans que portaven i descalces algunes per evitar els tacons.


Baladre va participar en els actes del «Estiu Cultural i Festes Patronals del Poble de Planes 2009» el divendres 7 d’agost a les 21h.

L’estiu cultural de Planes que va començar enguany 2009 el dia 25 de juliol, va precedir a les festes patronals de la Vila de Planes, finalitzant enguany el 15 d’agost. La rondalla Baladre va participar en estos actes festius el divendres dia 7 d’agost a les 21h. i també els balladors (només els homes) de Baladre que varen acompanyar les balladores del grup de danses «La Baronia de Planes», omplint i donant més vistositat a estos actes festius; també varen participar el grup de xiquets i xiquetes de Planes, representant entre tots una mostra de balls populars de les nostres comarques. L’acte es va encetar a les 20’30h amb una cercavila protagonitzada pel grup de Dolçaines La Burbaca de Planes, tot seguit a les 21h. en el carrer Bisbe R. Sanus va tindre lloc l’actuació del Grup de Danses La Baronia de Planes, El Grup de Dolçainers La Burbaca de Planes i La Rondalla i Balladors del Grup de Danses Baladre de Muro.


Actuació a Benillup (Alacant), en la setmana cultural que precedeix a les seues festes patronals en honor a Sant Llorenç el 03-08-09 a les 21’00h.

Benillup va celebrar les seues festes patronals del 7 al 9 d’agost, en honor a Sant Llorenç, festejos que remunten el seu origen a principis del segle XVIII. Enguany 2009, el Grup Baladre va participar en la setmana cultural que precedeix a estes festes, representant un dels nostres espectacles en la vesprada del dilluns 3 d’agost del 2009, este va ser el dia de la setmana cultural dedicat a la gent major, i l’actuació de Baladre va donar cloenda als actes dedicats a ells.


Baladre va actuar al: VIIIè Festival de Folklore “Fira i Festes del Pinós”, l’1 d’agost de 2009 (lloc: Jardí Municipal).

  -19’00h. Prova de so amb els músics al Jardí Municipal (lloc del Festival).
  -21’00h. Sopar de tots els grups l’Institut Vell, on ens haurem canviat (està molt prop de l’escenari 200 mts.).
  -23’00h. Pregó de Festes a la Plaça de l’Ajuntament.
  -23’30h. Cercavila fins a el recinte de la fira per al seu aluminat.
  -24’00h. Focs d’artifici i seguidament: 
VIIIè Festival De Folklore “Fira i Festes del Pinós”.
-El grups participants varen ser: 
Grup de Danses del Pinós, Grup de Danses Baladre de Muro, Grup de Cors i Danses de Biar.
-Una parella de cada grup anirà a la recepció oficial per part de l’Ajuntament a les 21’00 h. on es farà l’intercanvi d’obsequis, si creieu convenient entre grups i amb l’Ajuntament del Pinós.
-Quan acabe el Festival tornarem a l’Institut on recuperarem forces amb unes pastes, vi i moscatell.

-S’ha d’enviar el currículum o alguna cosa sobre el vostre grup que cregueu interessant.
-L’actuació ha de tindre una durada aproximada de 30 minuts.
– Amb cada grup hi haurà una persona del Grup de Danses del Pinos que us acompanyarà en tot moment i a tots els llocs des que arribeu.
-Este festival va estar organitzat pel Grup de Danses del Pinós i patrocinat per la regidoria de festes de l’ajuntament del Pinós.


Actuació en Els Montesinos (Vega Baixa del Segura – ALACANT) el 17-07-09.

El grup de Danses Baladre de Muro va actuar en Els Montesinos; població situada en la comarca alacantina del Baix Segura, participant així en la seua XIII setmana cultural, que comprèn del 13 al 19 de juliol de 2009 – El grup Baladre va actuar el divendres dia 17 de juliol a les 21’30 h. en un acte organitzat per l’associació de jubilats i pensionistes Sagrado Cororazón d’esta localitat alacantina. La setmana cultural dels Montesinos té lloc al mes de juliol i està organitzada per la regidoria de cultura de l’excel·lentíssim ajuntament montesinero, amb la col·laboració de diferents associacions, entitats i empreses tant públiques com privades. Baladre va representar una vegada més l’espectacle: «CADA COSA AL SEU TEMPS»; un repàs a les tradicions repartides en les 4 estacions de l’any: Temps de sega i treball (Estiu), temps de mort i de vida (Tardor), Nadal temps de família i amics (Hivern) i temps de festa major (Primavera).


Baladre va participar en el: «5é. Aplec de Danses dels Pobles de la Mariola», en juliol de 2009.

Els grups de danses de la Serra Mariola, van acordar per unanimitat el fet de portar avant el projecte de fer «L’Aplec de Danses de la Serra Mariola», amb caràcter anual i itinerant. Participen tots els pobles que estan a l’abast geogràfic d’aquesta serra de les comarques valencianes del sud i on cada poble fa una mostra de la seua dansada tradicional. El primer aplec es va celebrar a Alcoi el 17 de setembre de 2005. Enguany 2009, el poble organitzador es Agres, que ho fa dins dels actes commemoratius del 25è. aniversari del seu grup de danses, el dia 4 de juliol de 2009 a les 20’00h.
Horaris i programació:
18:30h
. s`obrirà el col·legi “El Teix”, per  a organitzar la recepció, assistència i canvi de roba dels pobles participants.
19:30h. eixirem tots des de l`escola, en cercavila, fins a la plaça.
20:00h. des de la plaça començarà el “V Aplec de danses dels pobles de la Serra Mariola” amb l`ordre següent: Banyeres de Mariola, Cocentaina, Muro, Alcoi, Planes, Beneixama, Bocairent i Agres. Les comitives aniran per diferents carrers del poble (C/ Major, C/ Ribador, C/ Montcabrer, plaça Vilana, C/ Sant Jaume, C/ Sant Miquel, C/ Sant Roc, C/ Església, C/ Verge d`Agost, C/ J.M Calatayud) fins arribar a la plaça l`Assut.
-Quan tots els pobles hi arriben, es ballaran dos balls d`Agres: les seguidilles d’Agres i el fandango masero d’Agres.
-Quan finalitzem els balls, l`Ajuntament i el poble d`Agres agrairà la presència dels pobles assistents.
-Aproximadament al voltant de les 22:00h., després de canviar-nos de roba qui ho desitge, al poliesportiu del poble, hi haurà sopar per als pobles participants.
-A continuació, hi haurà un sarau en el qual tocarem, cantarem, ballarem i farem festa, fins que hi haja ganes!! –
PATROCINA AJUNTAMENT D’AGRES.


Un any més Baladre participa i organitza les Danses de Muro al “Carrer Palàcio» amb motiu de la festivitat del corpus del 9 al 13 de juny de 2009.

La setmana de les danses començarà el dimarts dia 9 juny. Al llarg de la setmana, les danses de Muro eixiran de la plaça del Palau per recórrer cada dia els carrers i les pedanies de Muro amb les dansetes de carrer, que intenten fomentar l’esperit de veïnat mentre majors i xiquets s’ensenyen per ballar el dia de la Festa Gran. En aquest díptic en trobareu els horaris, els dies, els llocs i tota la informació. La nit de divendres del dia 12 de juny (primeres hores de dissabte) en acabar d’engalanar el carrer del Palau, tornaran als carrers de Muro els cants d’albades o de ronda, i ens encomanarem a finestres i balcons, on els seus habitants rebran aquesta grata sorpresa i estaran obligats a convidar els cantadors a un traguet. La Festa Gran és el dissabte dia 13 de juny des del Santíssim, on començarà la dansada que representa el poble de Muro i en què pot participar tot aquell que vulga. I a la nit, per acabar la Festa, farem un sopar de faixeta a la plaça del Palau, i entre tots i amb l’ajuda del grup Tres Fan Ball, farem festa mentre hi haja ganes. L’organització posarà la beguda i l’aperitiu, però cal emportar-se l’entrepà. La Festa més antiga del nostre poble torna a estar als carrers i és per a totes i tots. –Vine a participar-hi.
Dansetes al Carrer

– Dimarts, dia 9 de juny
   Carrer Josep Navarro.
– Dimecres, dia 10 de juny

   
Benàmer.
– Dijous, dia 11 de juny

   Carrer Tarongers.
*Cada dia les dansetes començaran a les 20.30 h.
*Se n’avisarà del començament amb tres trons.
*Després de la dansada de cada carrer, soparet de veïnat.

– Divendres, dia 12 de juny

  A les 21 h, a la plaça del Palau.
*En acabar el soparet de veïnat, adornament del carrer i la plaça. Seguidament, a les 24 h. hi haurà Albades o Cançons de Ronda a càrrec de La Xafigà i Baladre. Passejarem pels carrers del poble cantant als balcons. Qui vullga que es vaja a alguna casa per sorprendre i dedicar una cançoneta a algú, s’ha d’inscriure amb antelació comunicant-ho a algun membre de Baladre o la Xafigà.

Danses de Pàlacio

– Dissabte, dia 13 de juny

*A les 19.30 h. i des de l’Estació, s’eixirà en cercavila cap al Palau de la Senyoria, amb l’itinerari següent: Estació, Central, Av. d’Alcoi, Sants de la Pedra, Placeta Molina, St. Blai, Plaça de l’Església, C. Major, Plaça de la Vila, C. Àngel, Plaça del Palau i La Gàbia.
*Aproximadament a les 20.30 h i des del Santíssim, començarà la Treta de les balladores i la dansada tradicional del carrer i plaça del Palau de la Senyoria de Muro.
*Seguidament i en finalitzar la dansada, hi haurà soparet de faixeta a la plaça del Palau per a tots els que vulguen i l’ajuntament posarà l’aperitiu i els refrescos.
*Després, festeta per a tots amenitzada pel grup folk Tres Fan Ball.
     Animeu-vos i participeu-hi, que de segur que us ho passareu molt bé.

Organitza:
 Grup de Danses Baladre – Grup de Dolçainers Tabaleters i Escola la Xafigà –  Comissió de Veïns de Palàcio.
Patrocina: M.I. Ajuntament de Muro, Regidoria de Cultura – Manufactures Alhambra, Guitarres Artesanes – Exma. Diputació d’Alacant. -Generalitat Valenciana.


Actuació de Baladre en Valdepeñas (Ciudad Real) el 30 de maig del 2009, en el seu III Festival Folklòric Nacional de Valdepeñas «En un lloc de la Manxa…»

L’any 2009 es va celebrar en Valdepeñas el III Festival Folklòric «En un lloc de la Manxa…», organitzat per l’Exem. Ajuntament de Valdepeñas, la Regidoria de Cultura i Turisme i  l’Associació de Cors i Danses «Fermento» i enquadrat dins de la X Setmana de la Música en Valdepeñas (Semuva).
-Este festival, va tindre lloc el dissabte dia 30 de maig del 2009 a les 22’00 h. en la Plaça d’Espanya d’esta localitat manxega, és de caràcter nacional i reuneix en l’escenari a grups de diverses regions d’Espanya. Per a l’any 2009 el festival va comptar amb la presència de l’Escola Municipal de Folklore de l’Agrupació de Cors i Danses «Fermento» de Valdepeñas, Grup Manuel de Falla de Manzanares i Grup de Danses «Baladre» de Muro d’Alcoi (Alacant). Durant l’acte es va fer entrega del II Premi Tradició. Per a poder participar en este festival, els grups havien de portar música en directe, parelles mixtes d’adults i participar sempre amb règim d’intercanvi en la mesura de les possibilitats de cada grup.
El grup Fermento de Valdepeñas ens va rebre en el seu festival i la seua localitat en règim d’intercanvi i ens torna la visita a Muro amb motiu de la nostra Fireta de Sant Antoni el diumenge 17 de gener del 2010 participant al 27 aplec de danses de la fireta del nostre poble.


Actuació de Baladre al Teatre Principal de Banyeres de Mariola el 23-05-09, dins dels actes de la «Programació Cultural Primavera-Estiu 2009».

El Grup Baladre de Muro va actuar a Banyeres de Mariola el 23 de maig del 2009 a la 20’30 h. en el Teatre Principal d’esta localitat alacantina, esta actuació va estar englobada dins dels actes de la Programació Cultural Primavera-Estiu 2009, que comprèn els mesos de maig, juny i juliol. El grup Baladre invitat per la regidoria de cultura de l’ajuntament de Banyeres, va representar  l’espectacle: «CADA COSA AL SEU TEMPS»; un repàs a les tradicions repartides en les 4 estacions de l’any: Temps de sega i treball (Estiu), temps de mort i de vida (Tardor), temps de família i amics (Nadal) i temps de festa Major (Primavera).


Baladre participa en la 13ª edició del «Cant al Ras» de Massalfassar (València) el 16-05-09.

El Cant al Ras, encontre de cant rural que cada any organitza la Colla de Dimonis de Massalfassar i l’Associació Cultural Tradició i Música, Tramús. Forma part de la Xarxa Europea de Música i Dansa Tradicional (European Network of Tradicional Music and Dance). El Cant al Ras és un encontre de cantadors que ve celebrant-se a Massalfassar des de l’any 1997 amb la intenció de recuperar el gust per la cançó tradicional, una cançó que històricament ha tingut una importància cabdal en les hores de treball, d’oci i de festa i que s’ha convertit en una tota una referència pel que fa a la difusió i promoció de la cançó valenciana de tradició oral i, especialment, del cant valencià d’estil. Pel seu escenari han passat, al llarg d’aquests tretze anys, alguns dels més importants intèrprets del gènere, els quals hi ha compartit protagonisme amb cantadors afeccionats i grups de música folk, per la qual cosa el festival ha esdevingut també un importantíssim punt de trobada i intercanvi. L’acte tindrà lloc a la plaça de l’església a partir de les 22:30 i anirà precedit d’un multitudinari sopar on cantadors i afeccionats comparteixen taula i escalfen motors per a la cantada posterior. Aquest any es celebra la 13 edició i  el Grup Baladre que ja va participar a la 9 edició l’any 2005 torna a participar este any 2009 el dissabte 16 de maig a les 22’30h.


Baladre actua el 30 d’abril del 2009 a les 22h. en Albacete en la seua festivitat de: «La Noche de los Mayos».

Organitzada per l’ajuntament Albaceteny i El Grup d’intercanvi Cors i Danses Magisteri d’esta localitat manxega, que ens tornarà la visita a Muro amb motiu de la nostra Fireta de Sant Antoni el diumenge 17 de gener del 2010 participant en el 27 aplec de danses de la fireta. El Grup Magisteri recupera en 1981 esta festivitat del Cant dels Majos que és una tradició que se celebra cada any la nit del dia 30 d’abril en la porta de la catedral d’Albacete en la Plaça Virgen de los Llanos, cantant les típiques composicions dedicades a la Mare de Déu de los Llanos amb motiu de l’arribada de la primavera. Enguany ha participat el grup Magisteri i el Baladre de Muro actuant el dijous dia 30 d’abril a les 22’30h a la Plaça de La Virgen de los Llanos com a grup invitat, un poc més tard a la 24’00h i en les escalinates de la catedral, El grup Magisteri, Baladre i milers d’albacetenys canten i toquem el cant dels majos a la Mare de Déu de los Llanos durant quasi 20 minuts, a continuació i finalitzat este acte té lloc una fi de festa on s’interpreten seguidilles, jotes, malaguenyes, parditas i fandangos que ballen centenars d’albacetenys enfront de les escalinates de la catedral. Un poc més tard a l’1’30 h. té lloc una ronda a les fadrines coordinada pel grup de Danses Magisteri que impregna l’aire d’eixa nit albacetenya fins ben entrada la matinada. Estes activitats es van celebrant des de 1981 i commemoren, la cultura tradicional dels cants de primavera, del fet de rondar a les fadrines.


Fireta Sant Antoni, «XXVI Aplec de Danses» de la Fireta 2009. Dies 16, 17, 18 de gener (2009).

-La fira de Sant Antoni, és una manifestació festiva típicament murera del mes de gener, en la que es desenrotllen activitats culturals com a mostrari de la tradició i el quefer autòcton, en la que podem delectar-nos amb diferents activitats entre les quals destaquen la música i la dansa.
-Al 2009, vam comptar al nostre «XXVI Aplec de Danses«, del dia 18 de gener a les 11’30h. amb la visita del Grup de Danses Xafarnat de Paterna (l’Horta), el qual ens va mostrar el seu folklore, donant-nos a conèixer manifestacions culturals vingudes d’altres terres; dansant i tocant al costat de Baladre i la Xafigà de Muro.
A més el dissabte dia 17 a les 19h. al Centre Cultural Polivalent vinguts des de Xàtiva i Muro va actuar: «Botifarra i un Pessiguet de Baladre…».
 Pep Gimeno Botifarra (http://www.pepebotifarra.com), junt la seua rondalla, ens van oferir temes del seu darrer disc: «Si em pose a cantar cançons…«. El Grup de Danses i Rondalla Baladre de Muro varen participar en la segona part d’este espectacle, finalitzant aquest acte de forma conjunta amb les dos rondalles i els balladors del grup Baladre.
Dissabte 17 de gener

12.30h
: S’interpretarà l’himne del Tio Pep, amb el Cor Parroquial, la Rondalla del Grup Baladre i La Lira i La Xafigà a la Placeta Molina. Tot seguit, inauguració oficial del mercat, amb el pregó dels personatges. Presentació de l’exposició Leonardo Davinci, seguint després el recorregut fins a la Plaça Matzem.
19.00h
Actuació: «Botifarra i un Pessiguet de Baladre…»  Pep Gimeno Botifarra i la seua rondalla al Centre Cultural Polivalent de Muro, amb la col·laboració del Grup de Danses i Rondalla Baladre de Muro.
-En acabar, tindrà lloc la dansada popular, des del Centre Cultural Polivalent fins a la Plaça de l’Església.
Diumenge 18 de gener
09.00h
: Despertada a càrrec del Grup de Dolçainers i Tabaleters La Xafigà.
11.30h
: XXVI Aplec de Danses, des de la Placeta Molina fins a la Plaça del Matzem.
actuació dels grups:
*Grup de Danses “Xafarnat”de Paterna (l’Horta).
*Grup de Danses Baladre i La Xafigà.


El Grup Baladre va col·laborar amb el Grup de Danses «Sant Jordi» d’Alcoi, en la seua festivitat a Santa Cecília el 30-11-08.

El Grup de Danses Baladre va col·laborar a l’espectacle teatral i de dansa: «El Remat Del Casament» organitzat pel Grup de Danses «Sant Jordi». Este espectacle recrea un casament concertat per dos famílies d’Alcoi i de Muro, vist a través de les nostres músiques i balls. Este espectacle es va celebrar a Alcoi al saló Rotonda del Cercle Industrial, el diumenge 30 de novembre del 2008 a les 12’00 hores. Emmarcant-se en les nombroses activitats musicals d’esta festivitat alcoiana a Santa Cecília, oferida per les entitats musicals d’Alcoi, tot això organitzat per la comissió de Santa Cecília 2008.


El Grup Baladre va amenitzar la «IV Fira Gastronòmica de Muro», al costat del grup d’intercanvi: «El Molinico d’Alguazas (Múrcia)». El 4 i 5 d’octubre del 2008.

Invitats per les associacions de comerciants i l’ajuntament murer, el Grup de Danses Baladre va actuar a l’animació de la fira el dissabte dia 4 a les 18’00h a la plaça del Matzem. El grup d’intercanvi, «El Molinico d’Alguazas (Múrcia)» ens va tornar la visita el diumenge 5 d’octubre del 2008 amb motiu de la nostra «IV Fira Gastronòmica de Productes Típics i Artesans», on varen mostrar a la nostra població, en eixes dates festives; els seus costums i tradicions vingudes de terres murcianes, actuant entre les parades dels firers i animant al públic assistent a la Plaça del Matzem, a la vesprada del dia 5 d’octubre.


El diumenge 21 de setembre del 2008 a les 19h. vam actuar a Turballos.

Com ve sent habitual un any més, el Grup Baladre participa en les festes patronals de Turballos, en honor a Sant Francesc de Paula. El diumenge dia 21 de setembre a les 19h. En esta ocasió vam presentar un espectacle completament renovat, en el que es va introduir la participació del públic com a part important de l’espectacle, tant en el cant com en el ball, esta participació activa sol agradar al públic que assisteix habitualment a les festes d’esta pedania murera.


Baladre participa en els actes de l’estiu cultural del poble de Planes l’1 d’agost del 2008 a les 20’30h.

L’any 2008, l’estiu cultural de Planes va començar el 27 de juliol fins a el 25 d’agost i precedia a les festes patronals de la Vila de Planes. La rondalla Baladre al costat d’un reforç de balladors, va participar en estos actes festius el divendres dia 1 d’agost a les 20’30h al Carrer Bisbe Rafael Sanus de Planes; acompanyant al grup de danses «La Baronia de Planes», al grup de xiquets i xiquetes de Planes i al: «Grup de danses d`Agres», que també va participar l’any 2008 en esta festa, donant entre tots una mostra de balls populars de les nostres comarques per amenitzar esta festivitat planera, reforçant i ajudant així a este grup amic.


L’Ajuntament de Gata de Gorgos convida al Grup Baladre a participar en les seues festes patronals. El diumenge dia 27 de juliol a les 20h.

Baladre va participar en les festes patronals de Gata de Gorgos en honor al Santíssim Crist del Calvari, del 26 de juliol al 6 d’agost. Baladre va ballar a Gata el 27 de juliol a les 20h. en el carrer la Pau. Este dia és el corresponent a la «inauguració de les barraques» important acte festiu de Gata. En esta actuació representarem novament l’espectacle, «Cada cosa al seu temps», estrenat per primera vegada el 19 d’agost del 2005, en el nostre viatge d’intercanvi a Polònia, i que volíem donar també a conèixer a la població de Gata de Gorgos. En este espectacle fem una mostra de balls, cançons, músiques i tradicions de la nostra zona cultural, estructurat al llarg de les quatre estacions de l’any.


Baladre participa en les «Nits Temàtiques a la Fresca», de: «Ca les Senyoretes», casa rural d’Otos. El 12 de juliol de 2008.

Baladre participa el 12 de juliol del 2008 a les 22h. en les «Nits Temàtiques» de la casa rural d’Otos, en la que el seu propietari el conegut escriptor, Joan Olivares d’esta població valenciana, organitza sota el títol de «Nits Temàtiques» sopars en què presenta diverses i importants personalitats del món de la cultura, l’art i la música. On la nostra agrupació va donar una bona mostra de música i dansa valenciana.


Participació de Baladre de Muro a la: «X Fira i Exposició de Productes Artesanals i Gastronòmics» de Tàrbena. 12 i 13 de juliol del 2008.

Baladre representa el seu espectacle: «Balls i cançons d’ací» en la: «X Fira i Exposició de Productes Artesanals i Gastronòmics» en la població de Tàrbena (Alacant). El dissabte 12 de juliol a les 19h. En esta fira es va poder degustar una extensa varietat de productes gastronòmics autòctons i mediterranis, elaborats al mateix recinte firal, a més de gaudir de nombroses activitats com: exposicions, tallers d’artesania, espectacles, música i dansa en què va participar Baladre.


Baladre participa en el: IV Aplec de Danses de la Mariola (Banyeres de Mariola 05-07-2008 a les 20’00h).

Banyeres va acollir el 5 de juliol la quarta edició de l’Aplec de Danses dels Pobles de la Mariola, coincidint amb les festes de Santa Maria Magdalena. En ell van participar els pobles de Muro, Alcoi, Planes, Beneixama, Bocairent, Agres i Banyeres, que arreplegava el testimoni de Cocentaina, que va organitzar l’esdeveniment el passat any.
La iniciativa va ser molt ben rebuda a Banyeres, que mai havia albergat una manifestació folklòrica de tal envergadura. Els balladors van realitzar una cercavila des de La Malena fins al carrer La Creu passant per distints carrers. En un d’ells el “Carrer Major”, van inaugurar un llenç commemoratiu de l’esdeveniment. Una vegada en el carrer La Creu van ascendir fins a arribar a la Plaça Major ballant les seues danses tradicionals. Ja en la plaça, que estava repleta de públic, tots junts van ballar dos danses típiques de Banyeres: “L’U” i “La Jota”. A continuació cada grup va obtenir de mans de l’alcalde un record de la seua participació i tots es van traslladar al pati del col·legi de la Malena, on va haver-hi sopar, música i ball fins passades les dos de la matinada.
Encara que eren més de les 8 de la vesprada la calor era intensa i els participants van subratllar l’esforç que va suposar ballar costera amunt en el carrer La Creu fins a la Plaça Major. Almenys  van rebre com a recompensa el reconeixement del públic i el refresc que els va oferir la tenda d’Alejandra Pérez, que va instal·lar una mostra de vestimentes i complements típics relacionats amb els balls folklòrics en la Fundació Valor.

*PLANIFICACIÓ DE l’APLEC:
-lloc per a assajar; baixos de la Casa de Cultura:
dia 7 de juny a les 17.30 h
dia 21 de juny a les 17.30 h
-18’30h. S’obrirà el lloc destinat per a canviar-se de roba en el col·legi d’educació infantil situat en la Malena.
-19’30h. Cercavila. Itinerari: (des del lloc on ens mudem de roba: La Malena), Plaça Major, Carrer Major, St. Jaume, Àngel Torro i Laporta (fins a la pastisseria Capricho).
-20’00h. IV Aplec de Danses, Banyeres 2008. Itinerari: (des de ca Piedad), Carrer La Creu i Plaça Major. Ordre dels pobles participants: Cocentaina, Muro, Alcoi, Planes, Beneixama, Bocairent, Biar, Gaianes, Agres i Banyeres. Hi ha la possibilitat que Banyeres eixca el primer.
-En arribar a la Plaça Major, es ballarà la Jota i l’Ú de Banyeres, al so de la rondalla del poble, acompanyats pels músics que vullguen.
-A continuació, a canviar-se de roba i sopar, ja vestits de carrer. Lloc: pati del col·legi de la Malena.
-A continuació sarau a càrrec de les rondalles dels pobles assistents (al lloc on es sopa). Ordre: comença la rondalla de Banyeres de Mariola, i després les dels altres pobles.


El Grup Baladre de Muro; participa en el «XI Aplec de Danses de Nàquera», (València) el 28 de juny del 2008.

El dissabte 28 de juny a les 20’00h en la plaça de l’ajuntament, el Grup Baladre al costat del Grup La Calderona de Nàquera, van participar en el festival de danses de Nàquera, este festival en la seua onzena edició, ha estat organitzat pel grup La Calderona d’esta població valenciana, amb la col·laboració del seu ajuntament.


El Grup Baladre de Muro; participa en l’homenatge a la «Font de Sant Roc de Muro», en els seus més de 300 anys d’història al nostre poble, el 14-06-08 a les 21’30h.

El dissabte 14 de juny del 2008, organitzat pels veïns del carrer «Sant Roc», i amb el suport de l’ajuntament de Muro, se celebrarà enfront de la centenària font l’homenatge; amb el parlament de les autoritats i les intervencions musicals de Baladre, La Xafigà i el Grup Cato So. També gaudirem de la intervenció poètica de Joan Jordà i Sanchís i de xiquets del nostre poble, abrigats pel caliu dels veïns de Muro.


Intercanvi cultural del Grup Baladre de Muro; amb el Grup de Cors i Danses «El Molinico d’Alguazas» (Múrcia) 2008/09.

El 31 de maig del 2008 vam acudir a la localitat d’Alguazas, (Múrcia) on invitats pel grup d’intercanvi: «Cors i Danses el Molinico» d’esta localitat murciana, assistirem al seu XIII Festival Homenatge a l’Hortolà, en el que es reconeix i guardona una persona rellevant d’esta població. A les 22:00 hores i en l’escenari alçat a este efecte en la plaça de l’ajuntament, els entusiastes membres de l’esmentat grup, han començat l’acte, amb la proclamació de les madrines major i infantil. A continuació va ser designat «l’Hortolà de l’Any 2008», seguidament Baladre va donar una variada mostra dels nostres balls i cançons en este festival d’Alguazas, tancant posteriorment el festival amb l’actuació del grup el Molinico d’Alguazas. Este festival precedix a les festes patronals d’Alguazas del 6 al 15 de juny de 2008 i s’inclou en la mateixa celebració. Este grup d’intercanvi ens torna la visita el diumenge 18 de gener del 2009 amb motiu de la nostra «Fireta de Sant Antoni» i el «XXVI Aplec de Danses de la Fireta», on mostraran a la nostra població, en eixes dates tan festives i emblemàtiques per a Muro; els seus costums i tradicions vingudes de terres murcianes.


Danses de Muro a la Plaça del Palau; 24 de maig de 2008.

Un any més les danses de Muro tornen als carrers. La plaça del Palau s’engalana de mudar i la tradició més antiga de Muro ompli de festa el poble. Cada mes de juny, coincidint amb l’entrada de l’estiu i la festivitat del Corpus, es guarneix el carrer i plaça del Palau de la Senyoria i es balla al ritme de dolçaina i tabal, posant a prova la resistència de músics i balladors.
Les danses de Muro tenen com a acte principal la Dansà, amb estructura pròpia del poble de Muro i emparentada directament amb les dansades dels pobles que ens envolten. La Dansà comença a l’altura de l’hort de Sandingo, al carrer «Pàlacio», on el cap de dansa fa la treta de les dones balladores i va formant-se’n l’estructura, és a dir, la cadena de la dansa que comença a caminar cap a la plaça.
DANSES DE MUR0 2008
 Dansetes al Carrer
– Dimarts, dia 20 de maig

Sant Joan de Ribera (davant la font de Les Bassetes).
– Dimecres, dia 21 de maig

Plaça de l’Església.

– Dijous, dia 22 de maig

Dr. Alonso (cantó fàbrica guitarres Alhambra).
*Cada dia les dansetes començaran a les 20.30 h.
*Se n’avisarà del començament amb tres trons.
*Després de la dansada de cada carrer, soparet de veïnat.

– Divendres, dia 23 de maig

  A les 21 h, a la plaça del Palau.
*En acabar el soparet de veïnat, adornament del carrer i la plaça. Seguidament, a les 24 h. hi haurà Albades o Cançons de Ronda a càrrec de La Xafigà i Baladre. Passejarem pels carrers del poble cantant als balcons. Qui vullga que es vaja a alguna casa per sorprendre i dedicar una cançoneta a algú, s’ha d’inscriure amb antelació comunicant-ho a algun membre de Baladre o la Xafigà.

Danses de Pàlacio

– Dissabte, dia 24 de maig

*A les 19.30 h. i des de l’Estació, s’eixirà en cercavila cap al Palau de la Senyoria, amb l’itinerari següent: Estació, Central, Av. d’Alcoi, Sants de la Pedra, Placeta Molina, St. Blai, Plaça de l’Església, C. Major, Plaça de la Vila, C. Àngel, Plaça del Palau i La Gàbia.
*Aproximadament a les 20.30 h i des del Santíssim, començarà la Treta de les balladores i la Dansada tradicional del carrer i plaça del Palau de la Senyoria de Muro.
*Seguidament i en finalitzar la dansada, hi haurà soparet de faixeta a la plaça del Palau per a tots els que vullguen i l’Ajuntament posarà l’aperitiu i els refrescos.
*Després, festeta per a tots amenitzada pel grup folk Pelandruska. Animeu-vos i participeu-hi, que de segur que us ho passareu molt bé.
Organitza: Grup de Danses Baladre – Grup de Dolçainers i Tabaleters la Xafigà –  Comissió de Veïns de Palàcio – Escola de Música Tradicional La Xafigà.
Patrocina: M.I. Ajuntament de Muro, Regidoria de Cultura – Manufactures Alhambra, Guitarres Artesanes – Exma. Diputació d’Alacant.


Baladre participa com a ponent a les xarrades de: «1es. Jornades sobre les Danses a La Vall d’Albaida», el 12 d’abril del 2008.

El 12 d’abril del 2008, Baladre va participar en les primeres jornades sobre les danses a la Vall d’Albaida; estes jornades es van celebrar a la localitat del Palomar, sent organitzades pel «Grup de Danses l’Albada», d’esta població valenciana, amb la col·laboració de l’Excm. Ajuntament del Palomar. Estes jornades es van celebrar amb motiu del pròxim: «XXXI aplec de Danses de la Vall d’Albaida», que tindrà lloc el 13 de setembre del 2008 en El Palomar. El 12 d’abril del 2008, Baladre va participar en la taula redona on; sota el títol: «Situació i Diagnòstic de la Dansa a la Vall: Perspectiva de Futur», es va debatre entre els assistents, les reflexions sobre la dansa tradicional, present i futur, compartint opinions, sobre esta manifestació cultural tan nostra.


Presentació de belleses de la foguera Parc Plaça Galícia 2008.

El dissabte 16 de febrer del 2008, Baladre va participar en la presentació de les belleses del foc, major i infantil de la foguera Parc Plaça Galícia d’Alacant, l’anomenada presentació va tindre lloc a les 19’30 h. en el saló d’actes de la llar provincial de la diputació d’Alacant, els membres d’esta associació van preparar una sèrie variada d’actuacions que van amenitzar la presentació, en els que va participar Baladre, acompanyant a les belleses i animant este acte.


Actuació a Benillup (Alacant), a la seua festivitat de Santa Àgueda. Any 2008.

El dissabte 9 de febrer del 2008, un any més vam participar en els actes festius que es realitzen en honor a Santa Àgueda a la localitat de Benillup, on actuàrem i ballàrem a la seua processó, donant una mostra del nostre repertori d’este tipus de balls, recuperant així esta tradició que ve inclús des del segle XXVIII, on es ballava en les processons en honor als sants.


Fireta Sant Antoni, «XXV Aplec de Danses» de la Fireta 2008. Dies 18, 19, 20 de gener (2008).

-La fira de Sant Antoni, és una manifestació festiva típicament murera del mes de gener, en la que es desenrotllen activitats culturals com a mostrari de la tradició i el quefer autòcton, en la que podem delectar-nos amb diferents activitats entre les quals destaquen la música i la dansa.
-Enguany 2008, comptem al nostre «XXV Aplec de Danses», del dia 20 de gener a les 12’00 h. amb la visita de: «El Grup de Danses del Pinós» i «El Grup de Rondalla i Danses La Calderona de Nàquera», els quals ens mostraran el seu folklore, donant-nos a conèixer altres manifestacions culturals valencianes diferents a les de la nostra comarca, actuant al costat de Baladre i la Xafigà de Muro.
Dissabte 19 de gener:
12’45h.- Inauguració de la «Fireta de Sant Antoni amb l’himne del «Tio Pep», interpretat pel Cor Parroquial Sant Joan Baptista, la rondalla del Grup Baladre i la rondalla La Lira; a la placeta Molina de Muro.
19.00h.– Concert de clausura del XXV aniversari de La Xafigà al Centre Cultural Polivalent. Al finalitzar tindrà lloc la dansada popular des del centre cultural fins a la Plaça l’Església.
Diumenge 20 de gener:
12.00h.- XXV Aplec de danses des de la Placeta Molina fins la Plaça Matzem on participaran:
– Grup de rondalla i danses «La Calderona» de Nàquera.
– Grup de danses del Pinós.
– Grup de danses Baladre i La Xafigà.


El 10 de novembre a les 10’00 h. Baladre va participar en el «II Curs de Dansa, organitzat per la Federació de Folklore de la Comunitat Valenciana. Dies 9, 10 i 11 de novembre del 2007».

El grup de Danses Baladre, conjuntament amb el Grup de Danses Carrascal d’Alcoi, van participar com a professors, en el II Curs de Dansa, organitzat per la Federació de Folklore de la Comunitat Valenciana. La federació ens va demanar que els alumnes aprengueren: La Jota de Muro, Dansà de Palàcio (BALADRE). L’Ú d’Alcoi i les Seguidilles d’Alcoi (CARRASCAL). La federació ens va comentar també la possibilitat d’entre tots els professors, repassar alguna dansa d’Alacant que els assistents al curs tingueren dubtes. Curs celebrat els dies 9/10/11 de novembre del 2007, en un marc incomparable: La Casa d’Espiritualitat del paratge del Baradello, situada en (Serra de Mariola), a 3 km d’Alcoi.
Horaris:
Dia 9/ 11/ 2007 des de les 19’30 h.
Arribada a la casa d’espiritualitat del paratge del Baradello, situada en (Serra de Mariola), a 3km. d’Alcoi.
Dia 10/11
– 9’00 h desdejuni.
– 10’00h a 13’00h classe.
– 14’00h dinar.
– 16’00h a 20’00h classe.
– 21’00h sopar.
Dia 11/11
– 9’00h desdejuni.
– 10’00h a 12’00h  classe.
– 12’00h reunió general.
– 13’00h demostració conjunta del que hem après.
– 14’00h dinar.
(estos horaris són orientatius). El finalitzar, tornada al seu lloc d’origen.


El diumenge 16 de setembre del 2007 a les 19’00hh. actuarem a Turballos.

Com ve sent habitual un any més, el Grup Baladre va participar en les festes patronals de Turballos, en honor a Sant Francesc de Paula. El diumenge dia 16 de setembre a les 19’00 h. En esta ocasió vam presentar un espectacle completament renovat, en el que vam introduir la participació del públic com a part important de l’espectacle tant en el cant com en el ball, esta participació activa va agradar al públic que assisteix habitualment a les festes d’aquest poble.


Baladre participa en la 15ª edició de: «Una Nit Folk» a Quart de Poblet (València), el 7 de setembre del 2007.

Un any més la localitat de Quart de Poblet de la comarca de l’Horta (València), celebra altra edició de les seues festes majors, patronals i populars. L’associació cultural «El Mussol» de Quart de Poblet, en col·laboració amb l’ajuntament d’esta localitat, ens van convidar a participar en la seua 15 edició de: «Una Nit Folk«, festival de música i ball tradicional. El divendres dia 7 de setembre a les 19’00 h. vam impartir un curs de balls de la nostra comarca; més tard i després del sopar a les 22’30h. els músics i balladors del Baladre vam organitzar un bureo, on els assistents van posar en pràctica tot allò que es va aprendre en el curs de ball d’eixa mateixa vesprada.


Baladre va participar en els actes de la setmana cultural del poble de Planes el 27 de juliol del 2007.

La setmana cultural de Planes que comença enguany 2007 el dia 27 de juliol, és la que precedeix a les festes patronals de la Vila de Planes, finalitzant enguany el 5 d’agost. La rondalla Baladre va participar en estos actes festius el divendres dia 27 de juliol a les 21’30 h. acompanyant al grup de danses «La Baronia de Planes», i al grup de xiquets i xiquetes de Planes, donant entre tots una mostra de balls populars de les nostres comarques.


Actuació de Baladre en «Els Poblets» (Alacant) El 23 de juny del 2007.

El grup Baladre va actuar en «Els Poblets», de la comarca alacantina de la Marina Alta, dins dels actes de la seua programació cultural del mes de juny del 2007, l’actuació va ser cedida a Baladre pel Grup de Danses Sant Jordi d’Alcoi, i es va realitzar a la platja de l’Almadrava d’esta població a les 20’00 h. en la seua festivitat de les fogueres de Sant Joan. Després de la nostra actuació va tindre lloc un sopar popular amb fogueres i música fins a la matinada, a vora mar.
En esta actuació vam representar novament l’espectacle, «Cada cosa al seu temps», estrenat per primera vegada el 19 d’agost del 2005, en el nostre viatge d’intercanvi a Polònia, i que volíem donar també a conèixer en el nostre poble i comarques.


Danses de Muro a la Plaça del Palau; 9 de juny de 2007.

Un any més les danses de Muro tornen als carrers. La plaça del Palau s’engalana de mudar i la tradició més antiga de Muro ompli de festa el poble.
Cada mes de juny, coincidint amb l’entrada de l’estiu i la festivitat del Corpus, es guarneix el carrer i plaça del Palau de la Senyoria i es balla al ritme de dolçaina i tabal, posant a prova la resistència de músics i balladors.

Les danses de Muro tenen com a acte principal la Dansà, amb estructura pròpia del poble de Muro i emparentada directament amb les dansades dels pobles que ens envolten. La Dansà comença a l’altura de l’hort de Sandingo, al carrer «Palàcio», on el cap de dansa fa la treta de les dones balladores i va formant-se’n l’estructura, és a dir, la cadena de la dansa que comença a caminar cap a la plaça.
Dansetes al Carrer
– Dimarts, dia 5 de juny

   
Carrer de Sant Blai. (de Pl. Molina a Pl. l’Església)
– Dimecres, dia 6 de juny

   Pedania: Alquerieta de Jordà.
– Dijous, dia 7 de juny

 
Av. de Gandia (davant la Xafigà).
*Cada dia les dansetes començaran a les 20.30 h
*S’avisarà amb tres trons.
*Després de la dansada de carrer, soparet de veïnat.

– Divendres, dia 8 de juny

   A les 21 h Plaça del Palau
*El divendres 8 de juny en acabar el soparet de veïnat: engalanament del carrer i la plaça del Palau. Seguidament a les 12 h. hi haurà: Albades o Cançons de Ronda. Recorrerem els carrers del poble i es podran dedicar albades a tota la gent que s’inscriga amb antelació o bé comunicant-ho a algun membre de Baladre o la Xafigà.

Danses de Palàcio

– Dissabte, dia 9 de juny

    *A les 19.30 h. i des de l’Estació, s’eixirà en cercavila cap al Palau de la Senyoria, (Plaça Palàcio) amb l’itinerari següent: Estació, Central, Av. d’Alcoi, Sants de la Pedra, Placeta Molina, St. Blai, Plaça de l’Església, C. Major, Plaça de la Vila, C. Àngel, Plaça Pàlacio i Gàbia.
*Aproximadament a les 20.30 h. i des del Santíssim, començarà la treta de les balladores i la dansada tradicional del carrer Palacio de Muro.
*Seguidament i en finalitzar la dansada, hi haurà soparet de faixeta a la Plaça del Palau per a tots els que vullguen i l’Ajuntament posarà l’aperitiu i els refrescos.
*Després revetla amenitzada pel grup Tres Fan Ball.      Animeu-vos i participeu que de segur ho passareu molt bé.
Organitza: Grup de Danses Baladre – Grup de Dolçainers i Tabaleters la Xafigà –  Comissió de Veïns de Palàcio – Escola de Música Tradicional La Xafigà – La Xafigà 25 anys (1982-2007).
Patrocina: M.I. Ajuntament de Muro, Regidoria de Cultura – Manufactures Alhambra, Guitarres Artesanes – Exma. Diputació d’Alacant – Sonoritzacions Adlibitum Musical.


El Grup de Danses Baladre de Muro participa el 3r. Aplec de Danses dels Pobles de la Mariola.

Celebrat a Cocentaina (El Comtat); el 2 de juny del 2007 a les 20’00 h. La cultura i tradició es van agafar de la mà i la Vila Comtal va ser la seu on es va celebrar l’Aplec de Danses de la Mariola amb la participació de grups provinents d’Agres, Planes, Muro, Bocairent, Beneixama, Banyeres, Alcoi i Cocentaina. Més de 400 persones es van donar cita en el Pla, per pujar tots junts acompanyats de les seues rondalles o colles de xirimiters, al parc «Paquito el Chocolatero» i des d’allí baixar pel Passeig al so de la dolçaina i el tabal i dansant els balls populars de la seua localitat.
El públic contestà va respondre bé, i el recorregut va estar ple de gent que va anar acompanyant als balladors fins a el Pla, escenari idoni perquè cada grup oferís tres balls i tots ballaren la dansà contestana.
Però la nit encara estava per arribar i després, tots junts van sopar al Pati d’Armes del Palau Comtal i van continuar ballant amb l’acompanyament de les rondalles.
Horaris i programació:
-18’00:
 S’obrirà el Palau Comtal, per organitzar la recepció, assistència i canvi de roba, dels pobles participants.
-19’30:
Eixirem tots del Palau Comtal en cercavila, per un carrer paral·lel al Passeig de Cocentaina fins a arribar al Parc del Paquito el Xocolatero.
-20’00:
Des del Parc Paquito el Xocolatero, començarà el “III Aplec de les Danses dels Pobles de la Mariola” amb l’orde següent: Cocentaina, Muro, Alcoi, Planes, Beneixama, Bocairent, Biar, Gaianes, Agres i Banyeres. Els grups recorreran tot el Passeig cap avall fins a arribar a la Plaça del Pla.
-Quant tots els pobles arriben a la Plaça del Pla, es ballaran els balls de Cocentaina: “l’U i Dos de Cocentaina” i “El Fandango de Cocentaina”.
-En finalitzar les dansades entrarem al Palau Comtal i l’Ajuntament i el poble de Cocentaina donarà la benvinguda als pobles assistents.

-22’00:
 Després de donar la benvinguda, els balladors que vullguen podran mudar-se de roba al Palau. Les taules per al sopar estaran preparades al pati del Palau. A continuació, els músics participants en el sarau tocaran, cantarem, ballarem i farem festa, fins que hi haja ganes.


El grup Baladre va col·laborar amb el «Taller-Teatre de Titelles Buffo» de Puçol (València), del 30 de maig al 16 de juny del 2007.

Baladre va col·laborar amb el «taller-teatre de Titelles Buffo», aportant indumentària antiga per a l’exposició a grandària real, contrastant amb la grandària xicoteta de les seues titelles. Esta companyia-taller de titelles compta amb diferents tècniques com:
    -Taller teatre d’ombres corporals.
    -Taller teatre de gegants i màscares.
    -Taller teatre de titelles objecte.
    -Taller teatre de paper arrugat.
Les titelles escenifiquen costums i moments dels nostres avantpassats mostrant una reproducció d’indumentària antiga valenciana de la primera meitat del segle XIX. Estes exposicions i representacions van tindre lloc a Muro a: «La Casa de ferro», del 30 de maig al 16 de juliol del 2007.


El Grup de Danses BALADRE, va participar en les festes de Moros i Cristians de Muro en honor a la Mare de Déu dels Desemparats, el diumenge 13 de maig del 2007.

Amb motiu de la capitania cristiana de la filà els Maseros de Muro, el grup Baladre va participar en el «Boato» d’aquesta filà, realitzant unes danses tradicionals durant el recorregut de l’entrada cristiana que van adornar i enriquir la vistositat d’este acte fester.


El Grup de Danses BALADRE, va participar en els actes commemoratius del I centenari de la proclamació de la Mare de Déu dels Desemparats com a patrona de Muro.

Baladre junt la Xafigà i La Rondalla la Lira, van participar conjuntament el dia 28 d’abril del 2007 a les 18h. en els actes celebrats amb motiu del centenari de la nostra patrona. En arribar la nostra verge en processó a la «Plaça del Palau», lloc tan emblemàtic per als balladors i balladores del nostre poble, es van ballar dos cançons a ritme de la dolçaina i tabal del grup La Xafigà, a continuació la rondalla Baladre junt amb la rondalla la Lira, van interpretar dos cançons tradicionals dedicades i adaptades expressament per a esta commemoració a la nostra patrona.


Actuació a Benillup (Alacant), a la seua festivitat de Santa Àgueda. Any 2007.

El dissabte 3 de febrer del 2007, vam participar en els actes festius que es realitzen en honor a Santa Àgueda a la localitat de Benillup, on actuarem i ballarem a la seua processó, donant una mostra del nostre repertori d’este tipus de balls, recuperant així esta tradició que ve inclús des del segle XXVIII, on es ballava en les processons en honor als sants.


Fireta Sant Antoni 2007, «XXIV Aplec de Danses» Muro fireta 2007. Dies 19, 20, 21 de gener (2007).

-La fira de Sant Antoni, és una manifestació festiva típicament murera del mes de gener, en la que es desenrotllen activitats culturals com a mostrari de la tradició i el quefer autòcton, en la que podem delectar-nos amb diferents activitats entre les quals destaquen la música i la dansa.
-Enguany 2007, el Baladre actuarà el 20 de gener a les 19h al Centre Cultural Polivalent de Muro, on representarà el seu espectacle sobre les tradicions de Muro, com a clausura dels actes del seu 25 aniversari. El diumenge 21, a les 12h. els grups: «Grup de Danses d’Agres, Rondalla la Teixera d’Agres i el Grup de Danses de Planes» participaran en el XXIV Aplec de Danses de la nostra fireta de Sant Antoni, al costat de Baladre i la Xafigà.
-El Baladre tanca la celebració del 25 aniversari del grup, amb un espectacle que vol reunir a tots els grups de Muro, que treballen en el món de la música i la cultura al voltant d’un tema únic: Muro i la seua gent; un poble i uns veïns que mantenen entre tots infinitat de tradicions en les quals es reconeixen i miren amb elles cap al segle XXI». Per això, amb motiu de la clausura dels actes dels nostres 25 anys com a grup, organitzem: «L’Espectacle Conjunt Sobre les Tradicions de Muro», amb la participació de: La Xafigà, Sarnatxo Folk, Rondalla la Lira, Unió Musical de Muro, Cor Parroquial Sant Joan Baptista, xiquets dels col·legis Montcabrer i Bracal, Grup de Teatre Jalepatakala i Grup de Danses Baladre. El dia 20 de Gener del 2007, a les 19h. al Centre Cultural Polivalent de Muro.
Dissabte 20 de gener: Placeta Molina i Centre Cultural Polivalent.
* 12’45h. = Inauguració de la «Fireta de Sant Antoni amb l’himne del «Tio Pep», interpretat pel Cor Parroquial Sant Joan Babtista, la rondalla del Grup Baladre i la rondalla La Lira, a la placeta Molina de Muro.
* 19:00h. = Baladre organitza: L’ESPECTACLE conjunt sobre les tradicions de Muro. (Centre Cultural).
* 21:00h. = DANSADA popular des del Centre Cultural fins a la Plaça de l’Església.
Diumenge 21 de gener:
* 12:00h.
 = : XXIV APLEC DE DANSES Fireta Sant Antoni.
Des de la placeta Molina fins a la plaça del Matzem. Actuació dels grups:
* Grup de danses de Planes.
* Grup de danses d’Agres.
* Grup de dolçainers La Xafigà.
* Grup de danses Baladre, de Muro.
* Rondalla la Teixera d’Agres.
* Escola municipal de música tradicional l’Arboç.


«L’Espectacle Conjunt al Voltant de les Tradicions de Muro», Dia 20 de gener del 2007, a les 19h. Al Centre Cultural Polivalent de Muro.

El Baladre tanca la celebració del 25 aniversari del grup, amb un espectacle que vol reunir a tots els grups de Muro, que treballen en el món de la música i la cultura al voltant d’un tema únic: Muro i la seua gent, un poble i uns veins que mantenen entre tots un grapat de tradicions en què es reconeixen i miren amb elles cap al segle XXI».
-Dia 20 de gener del 2007, a les 19’00 h.
 Al Centre Cultural Polivalent de Muro amb motiu de la clausura dels actes dels nostres 25 anys com a grup, organitzarem: «L’Espectacle Conjunt al Voltant de les Tradicions de Muro», amb la participació de: La Xafigà, Sarnatxo Folk, Rondalla la Lira, Unió Musical de Muro, Cor Parroquial Sant Joan Baptista, xiquets dels col·legis Montcabrer i Bracal, Grup de Teatre Jalepatakala i Grup de Danses Baladre.