Intercanvi dels Grups: Baladre de Muro i Sa Bodega d’Eivissa: octubre de 2016 i gener de 2017
El Grup de Danses Baladre de Muro organitza un intercanvi cultural, amb L’Associació Cultural Colla sa Bodega d’Eivissa, el nostre Grup Baladre viatja a la ciutat d’Eivissa el dissabte 8 i diumenge 9 d’octubre de 2016, on participarem a la “XVI Mostra Folklòrica Ciutat d’Eivissa”, convidats per l’ajuntament de la Ciutat d’Eivissa i per la Colla de Sa Bodega.
Es tracta de la 16ena. edició de la trobada de colles de ball i música tradicional d’Eivissa i els grups convidats són: Esbart Sant Jordi de Barcelona – Grup de Danses Baladre de Muro (Alacant) – La Encina, membres de la Casa Extremenya de Palma – Grup Folklòric Sant Josep de sa Talaia i l’Associació Cultural Colla sa Bodega d’Eivissa.
Per altra banda la Colla de sa Bodega d’Eivissa ens tornen la visita per la nostra Fireta de Sant Antoni del Porquet els dies 21 i 22 de gener de 2017.
La Colla de sa Bodega ens oferiran el dissabte dia 21 a les 19’00h al Centre Cultural Polivalent de la Vila de Muro un espectacle de música i ball, mostrant-nos els balls, músiques i tradicions eivissenques, junt al grup de Danses Baladre que ballarà també amb ells eixe dia, però que cedirà als amics eivissencs tot el protagonisme.
A més, l’endemà diumenge dia 22 a les 11’30h celebrem a Muro el XXXIV Aplec de Danses de la nostra Fireta de Sant Antoni del Porquet, amb el itinerari des de la Placeta Molina fins la Plaça del Matzem on els grups participants ballaran damunt de l’entaulat i ens portaran un espectacle de balls de les seues terres i comarques.
Enguany 2017 els grups participants al 34 Aplec de Danses són:
*Associació Cultural Colla sa Bodega (Ciutat d’Eivissa)
*Grup de Danses Faixa i Mantó (Gaianes)
*Grup de Danses Baladre (Muro).
*Xiquets i xiquetes de l’Escola de Música i Dansa del Grup Baladre.
*Grup de Dolçainers i Tabaleters la Xafigà, (Muro).

       

 

HISTORIA
La escuela de sa Bodega siempre ha sido un colegio concienciado y sensibilizado con las tradiciones y la cultura de nuestra isla. Fue por esta razón que en el año 1987 y gracias a la ayuda de la AMIPA del Col·legi Públic Sa Bodega de la Ciudad de Ibiza que se consiguió iniziar la actividad extraescolar del baile ibicenco.
Con el tiempo, la colla ha ido creciendo. Ha aumentado el número de bailadores y bailadoras, de instrumentos, de sonadors y en general, ha ido adelante como agrupación folklórica. Todo este esfuerzo lo debemos en gran parte a las familias que hay detrás de cada una de las personas que integran la Colla de sa Bodega. Gracias a ellas tenemos aún hoy un folklore vivo.
Actualmente nuestra agrupación está formada por 40 componentes y está dividida en dos secciones: Adultos e Infantil. La Presidenta del grupo es la Sra. Maria Isabel Bofill y su Directora es Carmen Tur.
La colla tiene estandarte propio y está inscrita en la Federación de Colles de Ball i Cultura Popular d'Eivissa i Formentera y a la Federación Espanyola de Agrupaciones Folklóricas (FEAF).

HISTÒRIA
L'escola de sa Bodega sempre ha estat un col·legi concienciat i sensibilitzat amb les tradicions i la cultura de la nostra illa. Va ser per aquesta raó que l'any 1987 i gràcies a l'ajuda de l'AMIPA del Col·legi Públic Sa Bodega de la Ciutat d'Eivissa es va aconseguir iniciar l'activitat extraescolar del ball eivissenc.
Amb el temps, la colla ha anat creixent i augmentant el seu nombre de balladors i balladores, d'instruments, de sonadors i, en general, ha anat endavant com a agrupació folklòrica. Tot aquest esforç el devem en bona mesura a les famílies que hi ha darrera cadascuna de les persones que configuren la Colla de sa Bodega. Gràcies a elles tenim encara avui un folklore viu.
Actualment la nostra agrupació està formada per 40 components i està dividida en dues seccions: Adults i Infantil. La Presidenta del grup és la Sra. Maria Isabel Bofill i la seva Directora és Carmen Tur.
La colla té estandard propi i està inscrita a la Federació de Colles de Ball i Cultura Popular d'Eivissa i Formentera i a la Federació Espanyola de Agrupacions Folklòriques (FEAF).