Intercanvi cultural del Grup Baladre de Muro (El Comtat) amb Sa Revetla d'Algebelí de Muro de Mallorca. 2009-2010

Baladre va participar en el intercanvi cultural i agermanament entre les poblacions de Muro d'Alacant i Muro de Mallorca. A Muro (País Valencia) dies 10, 11, 12 d’octubre de 2009. Al 2009, amb motiu del futur agermanament de les poblacions de Muro d'Alacant i Muro de Mallorca, varem rebre al grup murer de Mallorca: Sa Revetla d'Algebelí, en la nostra festa més emblemàtica el 9 d’octubre dia dels valencians, amb el que va realitzar un intercanvi cultural a nivell dels nostres grups i que va obrir el camí a un futur intercanvi institucional i cultural a tots els nivells entre les nostres dos poblacions, la quals compartixen el mateix topònim.
Els murers mallorquins varen arribar divendres 9 d'octubre a Muro (El Comtat) i va ser dissabte quan varen començar les activitats programades, entre les que va destacar una visita a la Ciutat de Xàtiva, guiada pel cantaor socarrat Pep Gimeno "Botifarra" i altra visita a la Vila de Muro, guiada per la historiadora local Elia Gozalbez.
Els visitants mallorquins varen ser rebuts per l'Ajuntament de Muro el diumenge 11 d'octubre a les 11:00h, on l'alcalde els va donar la benvinguda en nom de tot el poble de Muro. El Grup Sa Revetlla d'Algebeli de Muro (Mallorca), va fer una mostra de balls i músiques tradicionals el dissabte dia 10 d'octubre a les 20:00 h. a l'auditori de la Font Jordana d'Agullent i  posteriorment el diumenge dia 11 d'octubre a les 19:00 h. al Centre Cultural de la Vila de Muro, actuant conjuntament amb el Grup Baladre.
Les actuacions programades varen ser gratuïtes i es va convidar a tots a participar i gaudir d'aquest esdeveniment.
Més avant a l'octubre de 2010 el grup Baladre tornarà la visita als Murers de Mallorca els dies 9, 10,11 i 12, donant per finalitzat  este intercanvi de músiques, balls i tradicions entre els dos pobles, però deixant la porta oberta als inicis de l’agermanament a tots els nivells institucionals entre els nostres “Muros”.

Versà dels Muros

I amb aquesta cançó

ara jo vull saludar
als mureros d’esta banda
i l’altra banda de la mar.
 
Si s’ajuntem els murers
som capaços de plenar
d’alegria tot Mallorca
i tot el País Valencià.
 
              Joan Moixino


Grup: Sa Revetla d'Algebelí MURO (Mallorca)

Vicenç Martorell 644406866
webmestre@revetladalgebeli.org

http://www.revetladalgebeli.org